Välgörenhetsorganisationen tecknar i rapporten en bild av en tillvaro med svåra umbäranden för barnen, där sjukdomar, eldsvådor, dåligt vatten och undernäring leder till dödsfall.
– Jag kan inte uthärda det här livet längre. Vi gör ingenting annat än att vänta, berättade en 11-årig libanesisk flicka för Rädda Barnen i maj.
Hon ska sedan dess ha avlidit i samband med att hennes familj försökte fly med hjälp av en tankbil med vatten.
60 olika länder
Omkring 40 000 barn från 60 olika länder uppges bo i lägren al-Hol och Roj i nordöstra Syrien. Lägren kontrolleras av kurderna och hyser sedan flera år tillbaka kvinnor och barn med misstänkta kopplingar till terrorrörelsen IS.
Men där finns också familjer som har flytt från IS ockupation, påpekar Rädda Barnen, som nu vädjar till omvärlden att inte glömma bort barnen och förbarma sig över dem som ännu är kvar i lägren.
"Barns rättigheter kränks dagligen i läger med fruktansvärda förhållanden. Barnen är krigets främsta offer och Sverige, liksom andra länder, måste se till att alla barn hämtas hem tillsammans med sina mammor så snart som möjligt," säger Rädda Barnens Sverigechef Maria Frisk i ett pressmeddelande.
Misstänks för krigsförbrytelser
Flera svenska barn har återvänt till Sverige, men minst åtta kvinnor och 16 barn med koppling till Sverige finns kvar i fånglägren. Frankrike har av 320 barn i Roj och al-Hol hämtat hem 35 och Storbritannien har repatrierat fyra av 60, enligt organisationen.
Tre svenska kvinnor utvisades nyligen från Syrien till Sverige tillsammans med sina sex barn efter att ha suttit fängslade i lägret Roj. Två av kvinnorna misstänks för krigsförbrytelser och deras barn har omhändertagits av socialtjänsten.