Chan tar ett snabbt kliv framåt på det illgröna konstgräset. I vanliga fall arbetar han som elektriker. I dag är han klädd i militäruniform med kamouflageväxter på hjälmen. Den amerikanska före detta marinsoldaten Richard Limon ger instruktioner:
– Vi börjar med att skjuta fem rundor stående, följt av fem rundor knästående.
Chan höjer sitt vapen. I ett hörn i lokalen står hans flickvän och filmar med sin mobiltelefon.
– Eld, ropar Limon.
Ett metalliskt smattrande hörs när plastkulor träffar de människoformade måltavlorna på andra sidan rummet.
Skyddsväst och kamouflage
Vi befinner oss på översta våningen av ett anonymt höghus i utkanten av Taiwans huvudstad Taipei. Här arrangerar organisationen Camp 66 militärträning för civila.
En taxichaufför, en brevbärare och en ingenjörsstudent hör till de Taipeibor som med sammanbitna miner tillbringar den här söndagen på Camp 66, iklädda skyddsvästar och kamouflagekläder som de köpt på Ebay. I händerna har de airsoftvapen. De ser ut som riktiga handeldvapen, men skjuter plastkulor.
Chan, som inte vill uppge hela sitt namn, har kommit hit på grund av en växande oro för att Kina ska invadera Taiwan.
– Läget blir bara mer och mer pressat. Jag vill veta vad jag kan göra om kriget kommer, säger han.
– Fler och fler kinesiska stridsplan flyger in i Taiwans luftförsvarszon. Det känns som att Kinas armé försöker normalisera det. De vill testa vårt försvar.
Förlängd värnplikt
I vardagslivet i miljonstaden Taipei, med sina skyskrapor och täta trafik av elskotrar i morgonrusningen, känns ett krig avlägset. Men Taiwans relation till Kina har blivit alltmer spänd de senaste åren. Peking betraktar Taiwan som en kinesisk provins och har hotat att ta över det demokratiska öriket – med våld om så krävs.
Högt uppsatta militärer i USA har varnat för att en planerad kinesisk erövring av Taiwan kan stå för dörren. På grund av hotet från Kina beslutade Taiwans regering nyligen att förlänga den allmänna värnplikten från fyra månader till ett år. Militärbudgeten har också utökats.
Samtidigt bedriver Kina vad som beskrivs som en omfattande informationskrigföring mot Taiwan. Falska nyheter och rykten florerar, enligt uppgift för att splittra taiwaneserna, skapa rädsla och minska tilltron till demokratin.
Parallellt har en rad organisationer dykt upp som tränar medborgarna i hur man agerar i händelse av ett krig. En av de mest kända, Kuma Academy, utbildar taiwaneser i första hjälpen och i att stå emot informationskrigföring. Målet är att träna tre miljoner taiwaneser på tre år och skapa en civil milis med 300 000 skyttar. Kurserna har väntelistor ned tusentals namn. Även hos Camp 66 är trycket hårt.
– Våra kurser är fullbokade och fler och fler ansöker, säger Richard Limon.
Lokala styrkor
Intresset har växt sedan Ryssland inledde sitt fullskaliga krig i Ukraina.
– Innan Ryssland invaderade tänkte jag aldrig på krig, men nu är jag orolig, säger taxichauffören Chu Chan Ling, 28, som deltar i Camp 66:s övningar.
Han har varit intresserad av airsoftvapen sedan tonåren, men nu har hobbyn blivit allvar. Om det blir krig vill han gå med i en lokal självförsvarsstyrka – liksom i Ukraina där tusentals oerfarna civila har anslutit sig till frivilliggrupper som slåss vid fronten.
– Jag gjorde inte militärtjänsten, men om landet behöver mig vill jag kunna rycka in, kanske som sjukvårdare. Jag vill kunna skydda min familj, säger Chu Chan Ling.
För elektrikern Chan var det Kinas attacker mot demokratirörelsen i Hongkong 2019 och 2020 som blev en väckarklocka.
– Något liknande väntar i Taiwan om Kina tar över. Vi kan inte låta Taiwan bli ett nytt Hongkong, där man inte längre får säga vad man tycker. Om vi vill behålla vår frihet och demokrati måste vi vara redo, säger Chan.