Thaksin till sjukhus med hjärtproblem

Thailands exledare Thaksin Shinawatra, som på tisdagen fängslades när han återvände till Thailand efter 15 år i självvald exil, har fört till sjukhus.

Thailands avsatte tidigare premiärminister Thakson Shinawatra har förts till sjukhus i Bangkok. Arkivbild.

Thailands avsatte tidigare premiärminister Thakson Shinawatra har förts till sjukhus i Bangkok. Arkivbild.

Foto: Wason Wanichakorn/AP/TT

Thailand2023-08-23 05:13

Den 74-årige Thaksin ska ha uppgett han hade bröstsmärta och även högt blodtryck och flyttades tidigt på onsdagen till ett polissjukhus från det fängelse i Bangkok som han fördes till på tisdagen.

Sitthi Sutivong, talesperson för fängelsemyndigheten, sade i ett uttalande att fängelsets vårdpersonal rapporterat att Thaksin led av sömnlöshet, högt blodtryck och att han hade låg syrenivå i blodet.

"Han har flera sjukdomar som behöver tas om hand, speciellt hans hjärtproblem, och fängelset har inte rätt utrustning för det. Läkaren sade att för att inte riskera hans liv skulle han skickas till polissjukhuset.", sade Sitthi i uttalandet.

Efter landningen på Bangkoks gamla storflygplats Don Mueang på tisdagen välkomnades Thaksin Shinawatra med sång av hundratals rödklädda anhängare. Men därefter fördes den tidigare premiärministern, som avsattes i en militärledd kupp 2006, direkt till Högsta domstolen.

I en kommuniké konstaterade Högsta domstolen att eftersom Thaksin i sin frånvaro varit dömd till fängelse ska han låsas in i åtta år, rapporterade flera medier under gårdagen. Det handlar om korruption och flera andra brott – men alla anklagelser är politiskt motiverade, hävdar Thaksin själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!