Närmare 22 000 dödsoffer har krävts och antalet befaras öka. Antalet döda räknas i Turkiet till över 18 000 och i Syrien till över 3 300. Kroppar ligger invirade i filtar, mattor och presenningar på gator i städer där bårhusen är fulla.
Tiotusentals människor är skadade och många har förlorat sina hem. Flygbilder över skalvområdet visar hur hela stadsdelar med höghus reducerats till tvinnad metall, pulveriserad betong och exponerade ledningar.
Frusna överlevare får soppa, tält och filtar av räddningsarbetare och volontärer, men fortfarande tros många nödställda – framför allt i Syrien – ännu inte ha nåtts.
Kylan minskar chanserna
Solskenshistorierna om överlevande blir allt färre, men fortfarande hittas människor vid liv i rasmassorna. På fredagsmorgonen drogs sex personer – samtliga släkt med varandra – fram levande ur ruinerna i turkiska Iskenderun. Räddningsarbetare kämpar för att nå ytterligare tre som fortfarande sitter fast. De nio släktingarna överlevde genom att värma varandra, enligt turkiska medier.
Under natten till fredagen, tidigt i gryningen, räddades även en 17-åring i turkiska Gaziantep till jubel och glädjetårar från pojkens anhöriga. Han hade då varit fångad i en källare under rasmassorna i 94 timmar och druckit sin egen urin för att överleva.
– Tack Gud att ni kom, sade den leende pojken när han omfamnades av sin mamma.
Enligt experter är det möjligt för människor att överleva i rasmassor i över en vecka, men vinterkylan gör att chanserna snabbt minskar. Därför skiftar räddningsarbetet nu alltmer fokus från att hitta överlevande till att vårda skadade och riva farligt instabila byggnader.
PKK pausar
I den turkiska staden Kahramanmaras har letandet efter överlevande dock fortsatt, samtidigt som mycket tyder på att människor under rasmassorna redan har avlidit.
Vintervädret och skadade vägar har försenat räddningsinsatser. Turkiets regering har fått hård kritik för att hjälpen i många områden dröjt, framför allt i den svårt drabbade provinsen Hatay. På fredagen erkänner president Recep Tayyip Erdogan att hans regerings sök- och räddningsinsatser inte går så fort som han hoppats.
– Så många byggnader var skadade att vi tyvärr inte lyckades snabba upp våra åtgärder så snabbt som vi hade önskat, säger han under ett besök i provinsen Adiyaman.
Samtidigt uppger gerillarörelsen Kurdistans arbetarparti (PKK), terrorstämplad av EU och USA, att man pausar sina aktiviteter till följd av katastrofen "så länge den turkiska staten inte angriper". PKK har sedan 1984 bedrivit ett väpnat uppror mot den turkiska staten.