Måndagens officiella uppgifter bekräftade att 31 643 människor har omkommit i Turkiet och 3 581 i Syrien.
Därmed är katastrofen den dödligaste i Turkiets moderna historia.
Förutom att dödstalet kommer att stiga, meddelade räddningsorganisationer att insatser ska koncentreras på att hjälpa, stödja och vårda dem som överlevt.
Räddningsinsatser och koordinerade hjälpsändningar till utsatta områden i Turkiet pågår, även om centralregeringen i Ankara och president Recep Tayyip Erdogan får kritik för att hjälpen inte är tillräcklig.
Värre är det i Syrien.
Stoppar transporter
Världshälsoorganisationen (WHO) väntar på slutgiltigt grönt ljus för att släppas in med hjälpinsatser i rebellkontrollerade områden i norra Syrien. Frågan om att nå fram behandlas av FN:s säkerhetsråd i ett extrainkallat möte i New York på måndagen.
Syriens auktoritäre president Bashar al-Assad vänder sig till FN för stöd för uppbyggnad av landet efter jordbävningen – som drabbar ett land redan svårt sargat av inbördeskriget.
Enligt FN:s generalsekreterare António Guterres är Syriens ledare al-Assad redo att gå med på att öppna två gränsövergångar mellan Turkiet och de delar i nordvästra Syrien som hålls av rebellgrupper.
– Detta skulle innebära att hjälp kommer snabbare fram, sade Guterres sent på måndagen och påpekade nödvändigheten att människor kan röra sig över gränsen och att regler för visum underlättas.
Men beskedet mottas med viss skepsis, USA:s regering välkomnade beskedet "om al-Assad menar verklighet."
Leverans via flyg
I helgen ankom en stor leverans via flyg till Aleppo i norra Syrien. Med på biståndsflyget fanns bland andra även WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus. Insatserna görs i ett land där ungefär hälften av vårdinrättningar inte är fullt fungerande i de regimkontrollerade delarna.
Områden som kontrolleras av regimkritiska grupper är tveksamma till att släppa in hjälp på grund av centralmakten i Damaskus.
FN:s humanitäre chef Martin Griffiths beskriver på sociala medier sin besvikelse över svårigheten att hjälpa de utsatta i nordvästra Syrien:
"Min plikt och vår skyldighet är att komma tillrätta med detta misslyckande så fort vi kan."
FN:s humanitära organ Ocha har lyckats ta sig in med material till området i helgen.
Stöd till överlevande
Det kommer fortsatta sporadiska uppgifter om att överlevande i rasmassor har kunnat räddas efter en vecka. Den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia berättar om flera personer som räddats, bland dem ett spädbarn. Men hoppet att finna fler är litet.
Däremot handlar insatserna om att ge akut stöd till överlevande.
FN varnar för att minst 870 000 människor är i akut behov av varm mat i Turkiet och Syrien. Bara i Syrien kan uppemot 5,3 miljoner ha blivit hemlösa efter skalven.
Enligt WHO påverkas nära 26 miljoner människor av katastrofen.
Turkiska myndigheter uppger enligt AFP att över 32 000 personer från turkiska organisationer deltar i räddningsarbetet tillsammans med omkring 8 300 personer från utlandet.