– Även om beslutet tas i morgon att vi kan skicka våra stridsvagnar till Kiev, så kommer leveransen att dröja till i början av nästa år, säger han.
Rheinmetall äger 22 stycken Leopard 2 men de är inte stridsdugliga och måste både målas och byggas om, enligt företaget.
– De måste helt plockas isär och sättas ihop, säger Papperger.
Utan en beställning går det heller inte att inleda arbetet eftersom det beräknas kosta flera hundra miljoner euro, och dessa pengar kan man inte ligga ute med själv, enligt företaget.
Papperger beskriver stridsvagnen som otroligt viktig i en offensiv för att återta territorium, med möjlighet att bryta igenom fiendens försvarslinjer.
Export av Leopard 2 kräver den tyska regeringens godkännande och förbundskansler Olaf Scholz har pressen på sig att leverera mer försvarsmateriel till Ukraina.
Han har hittills sagt nej till Leopard 2-stridsvagnar med hänvisning till att han vill se en bred överenskommelse med länder, inklusive USA, om att skicka sådana tunga, offensiva fordon.
Andra länder som har Leopard 2 kan inte heller skicka dessa till Ukraina utan tyskt godkännande. Polen är ett av länderna som sagt att man vill skicka stridsvagnen som en del av en koalition. Även Finlands president Sauli Niinistö har öppnat för att skicka Leopard 2 till Ukraina.
Under lördagen meddelade Storbritannien att man skickar sina tunga Challenger 2-stridsvagnar till Ukraina.