Situationen för de människor som är kvar i Ukraina är otroligt svår, säger Martin Schüepp, operativ chef för Internationella rödakorskommittén, som nyligen besökte de hårt drabbade städerna Cherson och Mykolajiv.
Cherson intogs av ryska styrkor kort efter att storkriget mot Ukraina inleddes i februari. I november lyckades ukrainarna återta staden, men attackerna från Ryssland är regelbundna. De fortsatta striderna och den utslagna infrastrukturen har tvingat tusentals människor att lämna Cherson.
– Förhållandena för många civila som är kvar är ganska dramatiska. Förödelsen är enorm, säger Martin Schüepp.
Inte ebbat ut
Regering, myndigheter och hjälporganisationer jobbar med att återställa kritisk infrastruktur och nå ut till behövande. Stödet från omvärlden fortsätter att strömma in.
– Men behovet av hjälp är enormt. Det är centralt att vi fortsätter stötta dem som är mest sårbara och mest utsatta av den här konflikten, säger han vidare.
Viljan att hjälpa det ukrainska folket är stor, upplever Martin Schüepp. Den har inte mattats av trots att kriget nu pågått under många månader.
– I många kriser ser man ofta ett stort intresse inledningsvis, men det kan också ganska snabbt ebba ut, säger han och tillägger:
– När det kommer till Ukraina, även om jag inte har hela bilden, så upplever jag att det fortsatt finns ett starkt stöd för att vilja hjälpa.
Lång väg tillbaka
Ryssland säger sig inte se att någon vapenvila är möjlig i nuläget. Kremls talesperson Dmitrij Peskov sade nyligen att ett fredsavtal är "omöjligt".
Att sia om framtiden vill Martin Schüepp helst inte göra. När kriget i Ukraina skulle kunna få ett slut är omöjligt att svara på.
– Jag sitter inte på någon kristallkula. Det som däremot är säkert är att konsekvenserna av kriget kommer att fortsätta långt efter det att striderna tagit slut.
Han ger några exempel:
– De traumatiska effekterna på den psykiska hälsan är en sak. Många människor har också förlorat en arm eller ett ben och kommer kanske behöva vård resten av livet. Många letar efter personer som försvunnit, det sökandet kan ta decennier. Ukraina är också ett område fullt av sprängämnen och att få undan allt det kommer kräva enorma insatser.
– Allt detta kommer man att behöva hantera framöver, även om striderna skulle ta slut i morgon, säger Martin Schüepp.