Ukraina: Rysk drönarattack mot Kiev

Ryssland har genomfört en nattlig drönarattack mot Kiev, uppger ukrainska lokala myndigheter.

Kärnkraftverket i Zaporizjzja. Arkivbild.

Kärnkraftverket i Zaporizjzja. Arkivbild.

Foto: Libkos/AP

Ukraina2023-07-25 02:33

Enligt de ukrainska uppgifterna ska alla inkommande drönare ha skjutits ned. Det finns hittills inga rapporter om att människor eller infrastruktur har skadats.

Ukrainas militär hade tidigare utfärdat en varning för drönarattacker och uppmanat invånarna att stanna i skyddsrummen. Flygvapnet utfärdade också en varning för drönarangrepp mot Odessa- och Mykolajivregionerna i söder.

Den rapporterade attacken kommer en dag efter att Ryssland varnat för "hårda repressalier" efter en drönarattack mot Moskva föregående natt.

Samtidigt som attackerna pågår meddelar inspektörer från det internationella atomenergiorganet IAEA att man har funnit minor i området kring det ockuperade kärnkraftverket i Zaporizjzja, enligt ett pressmeddelande.

"Att ha sådana sprängämnen på plats bryter mot IAEA:s säkerhetsstandarder och riktlinjer för kärnsäkerhet och orsakar ökad psykisk press på anläggningens anställda, säger Rafael Grossi, chef för FN-organet, i ett uttalande.

Enligt IAEA ska minorna inte utgöra en omedelbar fara för de som arbetar på anläggningen, då de upptäcktes på ett område som inte är tillgängligt för de anställda.

Minor har även tidigare hittats i området och Grossi utfärdade en liknande varning i juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!