Antalet flyktingar, både internt och till grannländer, fortsätter att kraftigt öka.
Över tre miljoner människor har flytt från Ukraina. Av dem är runt 1,4 miljoner barn, enligt FN:s barnfond Unicef. Det motsvarar i genomsnitt cirka 55 barn per minut.
– I genomsnitt har mer än 70 000 barn blivit flyktingar varje dag under de senaste 20 dagarna i Ukraina. Så nästan ett per sekund, säger Unicefs talesperson James Elder, enligt nyhetsbyråer.
Han varnar för att barn som kommer över gränsen löper stor risk att skiljas från sina familjer. Följderna kan bli att de utsätts för våld, sexuellt utnyttjande och människohandel.
– De har ett desperat behov av säkerhet, stabilitet och skydd, säger James Elder.
Tre miljoner
Han har just tillbringat två veckor i Lviv i västra Ukraina och berättar att barnen på flykt inte gråter, rapporterar AFP.
– Det är inte väluppfostrade barn, det är ett tecken på trauma.
Sammanlagt har nu över tre miljoner människor flytt från Ukraina sedan kriget startade. De flesta till Polen, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.
– Vi har nu nått tremiljonersstrecket när det gäller människor som tar sig ut från Ukraina, säger Paul Dillon vid migrationsorganet IOM.
I den strategiskt viktiga hamnstaden Mariupol, som kontinuerligt har utsatts för omfattande angrepp under två veckor, beräknas 350 000 människor vara kvar utan att ha haft möjlighet att ta sig ut. Det trots flera försök att upprätta säkra flyktvägar.
Under tisdagen lämnade 2 000 civila bilar, enligt de lokala myndigheterna som tillägger att ytterligare 2 000 fordon väntar på att få åka de 26 milen västerut till Zaporizjzjia.
Sent på tisdagskvällen meddelade Ukrainas presidentkansli att 570 bilar hade nått fram till staden. Övriga väntade vid vägkanten för fortsatt resa på onsdagen.
Sammanlagt rör det sig om 20 000 människor som färdas i civila bilar.
Civila "kvävs"
Enligt ukrainska myndigheter uppskattas över 2 500 civila ha dödats i Mariupol, men siffrorna är mycket osäkra och svåra att verifiera.
De som är kvar lever under "inhumana förhållanden" utan vatten, mat och värme, säger Petro Andriusjtjenko, rådgivare till stadens borgmästare, i ukrainsk tv, rapporterar CNN.
Internationella rödakorskommittén (ICRC) beskriver det som att civila i Mariupol "kvävs" och måste göra omöjliga val när det gäller att ge mat till sina familjer och sig själva, skriver The Guardian.
Situationen uppges vara liknande i Izium, i östra Ukraina. Biträdande borgmästare Volodymyr Matsokin säger att staden har varit under belägring i två veckor utan vatten, elektricitet, värme, mat, medicin och kommunikation.
– Situationen är inte bättre än i Mariupol. Vi har fått information om att de som överlevt bombningarna dör av sjukdom och brist på medicin. Vi har ingenstans att begrava våra döda, säger han enligt CNN.