En hel rad framträdanden via länk präglade Zelenskyjs torsdag. Förutom att tala till Sveriges riksdag kopplade presidenten tre gånger om upp sig till Bryssel: först för Nato-toppmötet, sedan till G7-ledarna och slutligen till EU.
I EU-talet vände han sig till land efter land bland de 27 i mötesrummet.
– Frankrike, Emmanuel (president Macron), jag vet verkligen att du kommer att finnas här för oss. Slovenien är för oss, Slovakien är för oss, Tjeckien är för oss. Rumänien vet verkligen vad värdighet är, talade Zelenskyj bland annat.
"Blått och gult"
Så gott som alla ord var vänliga.
– Sverige: blått och gult borde alltid hålla ihop, sade Zelenskyj, enligt nyhetssajten Euractiv.
Men för ett par länder blev det annorlunda.
– Irland, nåväl, nästan, sade Zelenskyj – vilket fick landets premiärminister Micheál Martin att skruva på sig en aning vid ankomst till det fortsatta toppmötet under fredagen.
– Vi är naturligtvis ett militärmässigt neutralt land, men jag skulle inte lägga för mycket in i det där, sade Martin och betonade att Zelenskyj nyligen tackat honom för landets stöd.
Bestäm er!
Ännu tuffare ord blev det från Zelenskyj till Ungern. Landets regering och premiärminister Viktor Orbán har länge haft nära kontakter med Ryssland och har även under det pågående kriget pekats ut som ett av de länder som är mest ovilliga till hårda sanktioner mot Moskva.
– Jag vill säga det öppet: en gång för alla måste ni bestämma er för vem ni stöder, sade Zelenskyj i torsdags, och berättade sedan om hur han på besök i Budapest en gång i tiden själv besökte ett monument över Förintelsen.
– Jag såg det här minnesmärket, vid Donaus kant. Om massmord. Jag var där med min familj. Lyssna, Viktor: vet du vad som händer i Mariupol? Snälla, om du kan: gå ner till det där monumentet, sade Zelenskyj till Orbán, enligt Euractiv.
"Mot Ungerns intressen"
Ungerns regering slår dock ifrån sig. I ett blogginlägg från regeringstalesmannen Zoltán Kovács förklaras att premiärminister Orbán avvisat Zelenskyjs vädjan om vapenleveranser och energisanktioner med att "det är emot Ungerns intressen".
"Vi kan inte låta krigets pris betalas av ungerska familjer. Därför kommer vi att fortsatt i alla europeiska sammanhang, precis som förut, vara emot att utöka sanktionerna till ryska energileveranser", skriver Kovács.