Hur började det?
Sent på fredagskvällen lade den ryska paramilitära Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin ut flera röst- och videoinspelningar där han i vansinnig ton anklagade den reguljära ryska militären för att ha beskjutit gruppens bakre linjer med ett "enormt antal döda" som resultat.
En ny nivå i en ständigt eskalerande konflikt mellan Wagner det högsta militära ledarskapet, med försvarsministern Sergej Sjogju och generalstabschefen Valerij Gerasimov i spetsen.
Där och då sade Prigozjin att han, med 25 000 Wagnersoldater, tänkte inleda en "marsch för rättvisan" för att hämnas på de högsta militärerna – vilka han beskyllde för ha beordrat attacken. Prigozjin betonade dock att det inte rörde sig om en militärkupp.
Den ryska säkerhetstjänsten FSB svarade med att inleda en brottsutredning mot Prigozjin för uppmuntran till väpnat uppror.
Lördag morgon:
Sagt och gjort. Efter att ha tagit med sig ett okänt antal soldater från Ukraina över gränsen in i Ryssland under natten meddelar Prigozjin att Wagnerstyrkorna intagit den viktiga knutpunkten Rostov-vid-Don och det i staden belägna högkvarteret för Rysslands södra militärdistrikt.
Enligt ryska medier försätts nationalgardets specialenheter i högsta beredskap och säkerheten runtomkring Moskva höjs. Motorvägar mellan södra och centrala Ryssland börjar spärras av.
Lördag förmiddag:
Vladimir Putin håller ett tv-sänt tal där han fördömer Wagnerupproret som "en kniv i ryggen" och lovade:
– De som planerade och organiserade ett väpnat uppror, som drog vapen mot sina vapenbröder, förrådde Ryssland. Och de kommer att få svara för det.
Nya rapporter strömmar in om Wagnergruppens styrkor intagit staden Voronezj, norr om Rostov-vid-Don och bara 50 mil söder om Moskva. Wagner uppger att en rysk militärhelikopter har skjutits ned.
Lördag eftermiddag:
Lokala guvernörer i flera av regionerna mellan Voronezj och Moskva meddelar att de utfärdar reserestriktioner och avråder civila från att ge sig ut på vägarna. I sociala medier sprids overifierade klipp på grävskopor som gräver stora hål i motorvägen.
Guvernören i Lipetsk, knappt 40 mil söder om Moskva fågelvägen, uppger i sociala medier att Wagnergruppens konvoj rör sig genom regionen.
I Moskva utlyser borgmästaren en antiterroroperation och beslutar att göra måndagen till en arbetsfri dag för att "minimera riskerna". På bilder syns hur stridsvärn av sandsäckar byggts upp i stadens utkant och hur vägarna bevakas av militärer. Trafiken i staden kan komma att stängas av, säger borgmästaren.
Lördag kväll:
Vid 19-tiden, svensk tid, meddelar Prigozjin plötsligt att Wagnergruppen avslutar sin "marsch" och ska vända om tillbaka till Ukraina, enligt hans utsago bara 20 mil från Moskva.
Han säger att han låter dem vända för att undvika att "spilla ryskt blod".
Samtidigt kommer ett pressutskick från Belarus ledare Aleksandr Lukasjenko, som uppger att han har förhandlat å Putins vägnar – och att de nått en överenskommelse.
Putin ska ha blivit informerad om förhandlingarna, som pågick under dagen, och sedan tackat sin belarusiske kollega tillika bundsförvant för hans insats.
Vid klockan 21.30 kommer rapporter om att Wagnergruppens styrkor har börjat lämna Rostov-vid Don.
Lite senare uppger Kreml att utredningen av brottsmisstankarna mot Prigozjin läggs ned. Beslutet innebär straffrihet för både Prigozjin och soldaterna som deltagit i upproret.