Tidningen bygger uppgifterna på information från amerikanska tjänstemän som är insatta i frågan, men som vill vara anonyma på grund av frågans känsliga karaktär.
Det är inte känt vad för slags militär utrusning som begärts eller hur Kina i så fall svarat på önskemålen.
Enligt Washington Post-artikeln har Ryssland haft en förfrågan till Kina ända sedan kriget inleddes den 24 februari.
Uppgifterna blev kända dagen innan Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan ska resa till Rom för att där träffa sin kinesiska motpart Yang Jiechi.
I en intervju med CNN:s söndagsprogram State of the Union säger Sullivan att den amerikanska regeringen "kommunicerat direkt och privat med Peking, att det definitivt kommer få konsekvenser" för varje kinesiskt försök att assistera Ryssland att söka undvika sanktionerna som riktats mot landet.
Medan Sullivan – som intervjuades i flera tv-kanaler under söndagen – inriktade sig på ekonomiskt bistånd och sanktionsfrågor, uppgav Washington Posts anonyma uppgiftslämnare att Ryssland börjar få ont om en viss typ av vapen.
– Om Peking erbjuder någon form av militär assistans för att stödja Moskvas krig i Ukraina, kan det få stora sidoeffekter på USA-Kina-politiken, säger Eric Sayers, tidigare rådgivare för USA:s Stillahavskommando.