Beslutet fattades på måndagskvällen. En stor majoritet, 182 ledamöter, röstade för att ratificera ansökan och sex röstade emot. Det ungerska parlamentet består av 199 ledamöter.
Omröstningen var främst en formalitet. Regeringspartiet Fidesz, som har majoritet i parlamentet, signalerade redan tidigare att det kommer att bli ett enhälligt ja från partiet.
Fem anföranden hördes under debatten. Tre av dem hölls av oppositionspartier och två av Fidesz. Oppositionen anklagar regeringspartiet för att ha försenat ratificeringen.
Finlands statsminister Sanna Marin tackade på Twitter för det "tydliga beslutet".
"Finlands och Sveriges Natomedlemskap stärker hela alliansens säkerhet. Det ligger i allas intresse att också Sverige är medlem i Nato före toppmötet i Vilnius", skriver Marin.
Ja till Sverige "i närtid"
Det ungerska parlamentet har valt att separera godkännandet av Sveriges och Finlands Natomedlemskap. Därför var det bara Finlands ansökan som låg på bordet när det ungerska parlamentet röstade.
Talmannen i parlamentet, László Kövér, sade i förra veckan att Ungern stödjer den svenska Natoansökan och att ratificeringen kommer att ske "i närtid", enligt nyhetsportalen Telex.
Statsminister Ulf Kristersson (M) försökte få klarhet i saken när han mötte sin ungerske kollega Viktor Orbán i Bryssel i torsdags – men han fick ingen förklaring till varför Ungern valt att vänta med Sverige.
En orsak till att Ungerns ratificering dragit ut på tiden är att landets politiker säger sig vara trötta på de nordiska ländernas pekpinnar.
– Du vet, när finska och svenska politiker ifrågasätter demokratin i vårt politiska system är det oacceptabelt, sade utrikesminister Peter Szijjarto i en intervju med nyhetsbyrån AP i helgen.
Bara Turkiet kvar
Nu har 29 av 30 medlemsländer i Nato ratificerat Finlands medlemskap.
Att Ungern nu skyndade på med Finland kan bero på att Turkiet står redo att godkänna Finland. Det talas om att det turkiska beslutet kan komma den första veckan i april, och då vill inte Ungern vara landet som hindrar Finland att bli Natomedlem.
Sverige och Finland ansökte i maj 2022 samtidigt om att gå med i Nato och .blev i somras gemensamt inbjudna av alla 30 Natoländerna. Sverige och Finland har haft som ambition att gå hand i hand genom hela ratificeringsprocessen
Men den 17 mars gav Turkiets president Recep Tayyip Erdogan beskedet att man är redo att godkänna Finland, men inte Sverige.