Föräldrar till skolskytt gripna i lagerlokal

Föräldrarna till den 15-årige pojke som sköt ihjäl flera skolkamrater i Michigan i USA har gripits, sedan deras gömställe i en lagerlokal med konstutställningar avslöjats.

Sörjande utanför Oxford High i Oxford, Michigan, där en 15-årig pojke sköt ihjäl fyra skolkamrater i tisdags.

Sörjande utanför Oxford High i Oxford, Michigan, där en 15-årig pojke sköt ihjäl fyra skolkamrater i tisdags.

Foto: Jake May/AP/TT

USA2021-12-04 09:27

Föräldrarna hade sagt att de hade lämnat hemorten Oxford, där skjutningen genomfördes, då de kände sig osäkra. De skulle dock återvända, då de är anklagade för dråp genom oaktsamhet.

– Deras agerande, att gömma sig i en lagerlokal, tyder inte på att de skulle överlämna sig frivilligt, sade polischef James White på en presskonferens på lördagen.

Polis hade på fredagen utlyst en belöning för deras gripande.

Båda föräldrarna nekar till brott i en första domstolsförhandling. Domare överväger om de ska släppas mot borgen.

Enligt uppgifter hade pappan köpt pistolen som användes vid massmordet bara några dagar innan skoldådet. Enligt mamma var det en julklapp till 15-åringen, och sonen hade av allt att döma fri tillgång till den.

En tid innan dådet hade en lärare på skolan slagit larm om pojkens beteende. Föräldrar hade kallats till skolan samma dag som dådet utfördes.

Två flickor, 14 och 16 år gamla, samt två pojkar, 16 och 17 år gamla, sköts ihjäl i skolan Oxford High. Ytterligare sju personer skottskadades.

15-åringen, som greps direkt efter dåden, är bland annat misstänkt för mord och terrorism.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!