Hon ska svara på Bidens tal till nationen

Republikanen Kim Reynolds kommer att svara på president Joe Bidens tal till nationen om en knapp vecka. Ett pressmeddelande låter ana att hon kommer att kritisera presidentens pandemistrategi.

Iowas guvernör Kim Reynolds ska hålla Republikanernas svar till Joe Bidens tal till nationen. Arkivbild.

Iowas guvernör Kim Reynolds ska hålla Republikanernas svar till Joe Bidens tal till nationen. Arkivbild.

Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

USA2022-02-24 05:15

President Joe Biden håller sitt tal till nationen den 1 mars i år. Nu står det klart att det blir Iowas guvernör Kim Reynolds som kommer att ge Republikanernas svar på talet.

I ett gemensamt uttalande ger minoritetsledaren i senaten Mitch McConnell och representanthusets minoritetsledare Kevin McCarthy en ledtråd till vad Reynolds kan väntas att tas upp i talet.

"Hon hanterade covid genom att välja frihet framför nedstängningar och personligt ansvar framför förbud – vilket ledde till verklig ekonomisk återhämtning från pandemin", skriver de två republikanerna i uttalandet.

Reynolds har tagit strid mot munskyddskrav och utfärdat ett förbud mot kravet i skolor och på företag i delstaten. Hon har också verkat för att undervisning ska ske på plats i skolorna under pandemin. Hennes pandemihantering har fått stor uppmärksamhet nationellt och mött kraftig kritik bland demokrater.

"Jag är väldigt hedrad och tacksam för den här möjligheten att tala till USA:s folk", twittrar Kim Reynolds.

I talet till nationen, kallat "State of the Union" i USA, sammanfattar presidenten läget i landet och presenterar sin vision framåt. Årets tal sker senare än planerat sedan Biden i januari sköt upp talet. Han har inte gett någon förklaring till varför, men pandemin eller att presidenten ville få mer tid att arbeta igenom fler reformer har setts som möjliga anledningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!