Myndighet ber om ursäkt för Kapitoliumutrymning

USA:s luftfartsmyndighet FAA erkänner att man misslyckats med att i förväg berätta för poliskåren vid Kapitolium om en planerad flygning över Washington DC i onsdags.

Flygplanet sågs som ett hot i onsdags– men innehöll i själva verket USA:s armés uppvisningsfallskärmshoppare Golden Knights.

Flygplanet sågs som ett hot i onsdags– men innehöll i själva verket USA:s armés uppvisningsfallskärmshoppare Golden Knights.

Foto: Alex Brandon/AP/TT

USA2022-04-23 01:32

Polisen identifierade flygplanet som ett hot, och utrymde den amerikanska kongressbyggnaden.

Strax därefter blåstes varningen av, då det visade sig att det rörde sig om ett militärflygplan med uppvisningsfallskärmshoppare från USA:s armé, som hoppade ut och landade på den närliggande baseballarenan Nationals Park inför en match.

"Vi beklagar djupt att vi bidrog till evakueringen av Kapitoliumkomplexet, som genomfördes som en försiktighetsåtgärd, och ber om ursäkt för störningen och rädslan som upplevdes av dem som jobbar där", säger FAA i ett uttalande.

Luftfartsmyndigheten meddelar också att man skärpt sina rutiner för att "undvika förvirring" vid framtida händelser.

Representanthusets talman Nancy Pelosi var en av dem som var upprörd över evakueringen, och kallade missen för oförlåtlig och skandalös i ett uttalande.

"Den onödiga paniken som orsakades av denna uppenbara försumlighet var särskilt skadlig för medlemmar, personal och institutionsarbetare som fortfarande brottas med traumat av attacken på deras arbetsplats den 6 januari", skrev hon, och syftade på när Trumpanhängare stormade kongressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!