Polispar sparkas för närvaro vid Kapitolium

Två lediga poliser som stod och såg på då anhängare till USA:s förre president Donald Trump stormade kongressbyggnaden Kapitolium den 6 januari förlorar sina jobb vid Seattlepolisen, rapporterar BBC.

Anhängare till USA:s tidigare president Donald Trump under stormandet av kongressbyggnaden Kapitolium i Washington DC den 6 januari.

Anhängare till USA:s tidigare president Donald Trump under stormandet av kongressbyggnaden Kapitolium i Washington DC den 6 januari.

Foto: John Minchillo/AP/TT

USA2021-08-08 13:34

Beslutet att sparka dem fattas på inrådan av en utredning om stormningen. Där slås det fast att det gifta paret olovligen tagit sig in på ett område omkring Kapitolium och därefter stått passiva inför ett pågående uppror.

Sådant beteende från anställda vid ordningsmakten är oacceptabelt, säger Seattlepolisens tillförordnade chef Adrian Diaz enligt BBC.

Polisparet deltog vid den demonstration till stöd för Trump som föregick attacken mot kongressbyggnaden. De hävdar att de därefter befann sig en bra bit bort från Kapitolium och inte bevittnade stormningen.

Fem människor, varav en polis, miste livet i samband med attacken mot Kapitolium. Över 500 personer har gripits för delaktighet vid stormningen. Hittills har dock endast ett fåtal fällts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!