Listan fick flera anställda på Tiktoks kontor i USA, Storbritannien och Australien att lämna in klagomål till sina chefer både under 2020 och 2021, enligt tidigare medarbetare som The Wall Street Journal pratat med. Medarbetarna uppges ha fruktat att informationen skulle komma att delas utanför företaget eller användas för att utpressa användare.
Många av appens användare kommer från länder där homosexuella utsätts för trakasserier och våld.
Sociala medie-plattformen säger sig ha loggat innehållskategorier och vilka användare som tittade på vad i syfte att öka användningen och engagemanget på appen, skriver tidningen. En talesperson för Tiktok säger att de raderade en lista på konton med intresse för "hbtq-innehåll" för ett år sedan.
"Att skydda privatlivet och Tiktok-användarnas säkerhet är en av våra största prioriteringar", säger Tiktok i ett uttalande till WSJ.
De senaste månaderna har allt fler regeringar, myndigheter, lärosäten och företag världen över bannlyst Tiktok efter anklagelser om att appen utgör ett verktyg åt kinesiska myndigheter när det gäller övervakning. Kinesiska företag är enligt lag skyldiga att bistå landets underrättelsetjänster, och oron kring Tiktok handlar om huruvida Pekingregimen kan övervaka appens användardata och dra nytta av den.
Kina har nekat till alla anklagelser.