Tornado svepte genom delar av New Orleans

Minst en person har omkommit, flera har skadats och ett antal personer sitter fast sedan en tornado svept genom delar av New Orleans i Louisiana i USA. –Den kom fort, väldigt fort, säger Glenn Rocher till nyhetssajten Nola.

Förödelse i New Orleans efter ovädret.

Förödelse i New Orleans efter ovädret.

Foto: Gerald Herbert/AP/TT

USA2022-03-23 03:12

USA:s vädermyndighet beskrev den som stor och uppmanade via Twitter folk att ta skydd. I filmer syntes den svarta olycksbådande cylindern svepa fram under kvällshimlen.

– Det var mycket starka vindar, nästan liknande orkanen vi nyss hade, säger Rocher som bor i stadsdelen Arabi i östra New Orleans där tornadon svept fram, till Nola.com.

Invånarna beskriver det som ljudet av ett frakttåg som närmade sig och fick hela hus att skaka.

– Jag satte hela min familj i badrummet. Där slog det lock för öronen och man bara förstod vad som hänt. Det pågick i max tio sekunder och när jag gick ut såg det ut som Ukraina, säger Richie Majors till lokala tv-kanalen Fox 8 Nola.

Sheriffkontoret i området Saint Bernard uppger att det inte finns någon ström och att det är allvarliga skador på byggnader och att människor sitter fast i sina skadade hem.

Flera vägar uppges också vara oframkomliga.

Flera personer ska ha förts till sjukhus och bostäder har förstörts, enligt lokala medier.

Ett stort oväder har drabbat delar av södra USA, som tidigare lett till att tornador bildats i delstaterna Texas och Oklahoma.

Bråte utanför ett hem i Arabi i New Orleans.
Bråte utanför ett hem i Arabi i New Orleans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!