Tornador orsakar förstörelse i södra USA

Flera allvarliga tornador har drabbat södra USA, där de har orsakat omfattande skador vid storstäderna Austin och Dallas. Ovädren ser ut att dra vidare i riktning mot Louisiana och Mississippi under tisdagen.

USA2022-03-22 13:42

Flera tornador rapporterades under måndagen utefter motorvägen Interstate 35, framför allt vid Austin-förorterna Round Rock och Elgin, och i ett område utanför Dallas.

I Texas fick minst fyra personer lättare skador under måndagen, enligt myndigheterna. På tisdagsmorgonen lokal tid kom kraftiga regn och åskväder till delar av Texas och Arkansas, och stormarna väntas bli mer intensiva under dagen när det blir varmare, vilket ökar risken för tornador, hagel och starka vindar.

I Louisiana har över 8 000 människor som lever i husbilar sedan orkanen Katrina 2005 uppmanats att se över sina evakueringsplaner. Detta på grund av att deras bostäder bedöms vara för svaga för att klara det befarade ovädret.

– Vi vet att det finns många människor vars liv helt har slagits i spillror och människor som har förlorat sina hem, sade Texas-guvernören Greg Abbot under måndagskvällen.

– Samtidigt kanske det också är ett mirakel, eftersom det trots att det har blivit en del förödande fysiska skador – såvitt jag vet, just nu – inte finns några rapporter om dödsfall, vilket är helt förbluffande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!