Trumps antydan om valet 2024: "Mycket troligt"

Donald Trump har gjort en av sina starkaste antydningar hittills om att han kanske kommer att ställa upp i presidentvalet 2024 i USA. Han kommer "mycket, mycket, mycket troligt att göra det igen" 2024, sade Trump inför åhörare i Iowa, rapporterar BBC.

Expresident Donald Trump på kampanjmöte i Sioux City i Iowa under torsdagen.

Expresident Donald Trump på kampanjmöte i Sioux City i Iowa under torsdagen.

Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

USA2022-11-04 10:18

Expresidenten talade vid ett kampanjmöte med republikaner inför mellanårsvalet nästa vecka.

Trump upprepade än en gång det falska påståendet att han förlorade presidentvalet 2020 på grund av valfusk. Han fortsatte:

– Och för att göra vårt land framgångsrikt, och tryggt och ärorikt. Jag kommer mycket, mycket, mycket troligt att göra det igen.

– Mycket snart. Var redo, sade Trump.

Expresidenten har vid flera tillfällen antytt att han kan komma att ställa upp i presidentvalet 2024. Vid ett kampanjmöte i Texas så sent som i oktober uttryckte Trump att han "antagligen måste göra det igen".

Trumps tidigare rådgivare Kellyanne Conway sade också tidigare på torsdagen att expresidenten "snart" kommer att offentliggöra sina eventuella planer.

Kampanjmötet i Iowa var det första av fyra möten på fem dagar som Trump håller inför mellanårsvalet den 8 november då amerikanerna väljer sina delstaters representanter till kongressens två kammare: senaten och representanthuset.

Vid valet står samtliga 435 platser i representanthuset samt 34 av de 100 platserna i senaten på spel. Demokraterna har i nuläget majoritet i senaten och representanthuset, men Republikanerna ligger bra till i mätningarna.

Om Republikanerna tar makten i båda kamrarna blir det svårt för president Joe Biden, som även han kampanjar runt om i landet, att få mycket uträttat efter januari 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!