Här är sju frågor och svar om republikanen Donald Trumps framtid.
.
Hur reagerar Trump på New York-domaren Arthur Engorons färska beslut att han är skyldig till bedrägeri efter att ha övervärderat sina tillgångar?
"En omfattande radikal attack mot mig, min familj och mina anhängare", skriver Trump på egna sociala medieplattformen Truth Social. Texten är politisk, Trump kallar det inträffade "oamerikanskt" och en häxjakt. Han kopplar utslaget till den pågående valrörelsen, något som sannolikt går hem i de egna leden.
.
Och vad gör Trump?
Fortsätter att driva kampanj. Tidigare i år har fyra stora brottsåtal väckts mot expresidenten, han har förklarat sig icke skyldig till alla och skakat av sig dem med uttryck som "riggat system".
Trump beter sig som han redan var Republikanernas presidentkandidat. I stället för att delta i partiets tv-debatt reser han i dag till Michigan för att träffa strejkande bilarbetare och sälja sin nationalistiska "America First"-doktrin.
Det är tydligt att Donald Trumps strategi går ut på att förneka och hårdnackat bestrida rättsliga anklagelser – och i stället låta väljarna höra hans version. Trumpkampanjen skickar samtidigt otaliga insamlingsmejl med vädjanden om bidrag till den "kritiska uppgift" man står inför.
.
Hur reagerar anhängarna?
Sannolikt med sympatier. Intervjuer med Trumpväljare visar att de är mycket trogna. Många är misstänksamma mot medier och rättsväsendet, de tror på presidentens i domstol överbevisade påståenden om fusk vid presidentvalet 2020. Detta stöds av opinionssiffror, hela 57 procent av de republikanska väljarna vill se Trump som presidentkandidat.
.
Hur ser framtiden ut, ska Trump delta i primärval och rättegångar samtidigt?
Ja, troligen. Han är i full gång med att uppvakta väljare i viktiga primärvalsdelstater som Iowa, New Hampshire och South Carolina.
Våren lär bli hektisk. Primärvalen börjar i januari och i mars startar två stora rättegångar: en federal i Washington DC, där Trump anklagas för försök att få presidentvalet 2020 ogiltigförklarat med bäring på stormningen av Kapitolium, och en i New York. Den sistnämnda rör bokföringsbrott, mer specifikt förfalskningar och utbetalningar som ska ha gjorts för att köpa personers tystnad inför valet 2016.
I maj väntar så rättegång i Florida med anledning av Trumps hantering av hemligstämplade dokument. Rättegången i Georgia, rörande försöken att kullkasta valresultatet där, är inte utsatt ännu. Parallellt pågår ett antal civilrättsliga mål mot Trump.
.
Vad händer om han fälls, kan han fortfarande ställa upp i presidentvalet?
Ja, i princip. Det finns inget i grundlagen som hindrar en dömd person, i texten heter det bara att en president ska vara över 35 år, född medborgare och ha bott i USA de senaste 14 åren. Däremot är det oklart om Republikanerna skulle släppa igenom en dömd presidentkandidat eller om det på delstatsnivå kan stiftas förbjud mot att ha brottsdömdas namn på valsedlarna.
.
Skulle en dömd Trump få rösta?
Troligen inte. Donald Trump flyttade för några år sedan till Florida och där fråntas brottslingar rösträtten, i de flesta fall tills de avtjänat sina straff.
.
Vad händer om han sitter i fängelse och ändå vinner valet?
Oklart. Sannolikt skulle ett sådant läge utlösa en jättekris som måste avgöras i domstol.
– Det är så långt från något som någonsin hänt. Man kan bara gissa, säger Erwin Chemerinsky, grundlagsexpert vid University of California i Berkeley, till tidningen The New York Times.
Det är också oklart om en vald president Trump kan benåda sig själv. Och skulle han få igenom ett sådant förfarande gäller det bara för federala straff, inte de som eventuellt utdömts i delstatsmålen i Georgia och New York.