Gång på gång upprepar Volodymyr Zelenskyj: Ukraina behöver mer hjälp för att försvara sig mot Ryssland. Och omvärlden fortsätter att bidra militärt, humanitärt och ekonomiskt till landet.
Inte minst USA, som under onsdagen erbjuder ett nytt paket värt nästan två miljarder dollar, när Ukrainas president Zelenskyj träffar sin amerikanske motsvarighet Joe Biden i Washington DC.
Det politiska stödet i USA för att fortsätta stötta Ukraina är starkt, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.
– President Biden har varit väldigt tydlig och många republikaner har stöttat honom, vilket syns inte minst genom de stora ekonomiska stödpaket som USA har antagit. Sedan finns det på båda sidor, både bland demokrater och republikaner, vissa som frågar hur länge stödet ska pågå.
"Så länge det behövs"
Biden har lovat att stödet ska fortsätta "så länge det behövs". Och kriget ser ut att bli betydligt mer långvarigt än många trodde i februari när Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina.
De amerikaner som inte vill att USA ska fortsätta stötta Ukraina ifrågasätter i många fall att USA ska vara "världspolis" och lägga sig i vad som händer i omvärlden. Kritiken handlar också om hur mycket de omfattande stödpaketen kostar landet.
Att Zelenskyjs första utlandsresa kommer just nu, och att destinationen är just USA, har att göra med USA:s stora roll, men också kongressen har en ny majoritet när den öppnar igen i början av januari.
– Det kan bidra till att Zelenskyj reser till USA, att riktigt understryka behovet av stöd, säger Dag Blanck.
Svag majoritet
Republikanernas ledare i representanthuset, Kevin McCarthy, lät före mellanårsvalen i höstas förstå att hans parti överväger att stoppa eller kraftigt minska stödet till Ukraina.
Men Republikanernas majoritet är svag, poängterar Dag Blanck, och McCarthy kan få en svår roll som talman.
– Det finns många bland bland depublikanerna som kommer att stödja Ukraina, och tillsammans med demokraterna skulle det ändå finnas majoritet, säger han.
Många stöttar
Många amerikaner anser att USA ska fortsätta med sitt stöd, men svaren i opinionsmätningar visar samtidigt att stödet minskar.
I en undersökning från The Wall Street Journal i november uppgav sammanlagt 57 procent av de svarande att de anser att USA ska skicka mer ekonomisk hjälp till Ukraina. Bland demokraterna var 81 procent positivt inställda till det, jämfört med 35 procent av republikanerna och 45 procent av de oberoende.
– Ukraina måste utkämpa sin egen strid, och vi borde ha hållit oss utanför, sade Missouri-bon Kelly Carpenter, som röstar på Republikanerna, till tidningen då.
– Vi har så mycket som händer här – gränsen, brottslighet, inflationen är absurd – vi måste ta hand om vårt folk i vårt land.