Grundförslaget lades fram redan 2018 och handlar om hur medlemsländerna ska bekämpa terrormaterialet på nätet. Sedan dess har förslaget suttit fast i oenighet, inte minst av oro för att drabba journalistiska produkter. Senare i kväll kommer förslaget trots det klubbas igenom.
Den mest iögonfallande biten i den nya lagen gäller att terrorpropaganda som upptäcks på internet ska plockas bort inom en timme, oavsett storlek på sajt.
"Det kan handla om texter, bilder, ljudinspelningar eller videoklipp som uppmanar eller bidrar till terroristbrott, ger instruktioner för sådana brott eller försöker övertala människor att delta i en terroristgrupp", heter det på Europaparlamentets hemsida.
Trots kravet att ta bort material inom en timme finns inget krav för internetplattformar att ha aktiv övervakning av exempelvis kommentarer eller inlägg. Det finns heller inget krav på att använda automatiska filter för att hindra att farligt material dyker upp.
Lagförslaget har kritiserats, bland annat av Amnesty, för att vara otydligt i hur reglerna ska efterlevas. I förslaget framgår att det är upp till "behörig myndighet" att avgöra om ett krav på nedtagning av material ska verkställas eller inte.
"Innehåll som laddas upp i utbildningssyfte, journalistiskt-, konstnärligt- eller forskningssyfte, samt det som används för att öka den allmänna medvetenheten, kommer att undantas från regelverket", skriver Europaparlamentet.
Den färdiga lagen träder i kraft först om ett år.