Vad är det man inte förstår i Hultsfred?

I Vimmerby har man förstått att man måste göra något för att minska de problem som den tunga trafiken ger upphov till, i form av dåliga parkeringar och toalettbestyr lite överallt.

Det borde göras mer för att utveckla området kring Målillarondellen, tycker debattören.

Det borde göras mer för att utveckla området kring Målillarondellen, tycker debattören.

Foto: Lotta Madestam

Insändare2019-10-12 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I torsdagens tidning kan man läsa att det finns ett förslag om att skapa en parkering med toaletter vid bygdegården, där det också kunde bli ställplats för husbilar.

I Hultsfreds kommun har man samma problem, där speciellt Järnforsen uppmärksammades förra året. Någon ordentlig satsning från kommunens sida för att lösa problemen har inte framkommit. Detta trots att Målillarondellen ligger inom kommunens gränser, där trafik samlas från norr, söder och väster och där Coopbutiken har problem med parkerade långtradare som utgör hinder i verksamheten. 

Hultsfreds kommun äger mark vid denna rondell och under många år har man försökt få handelsföretag att etablera sig där, men utan resultat. Man vill inte satsa förrän företag visat intresse för etableringen, har man sagt.

Vad skulle passa bättre än att vid denna rondell skapa ett ”Service stop Målilla”, med parkeringsplatser för tung trafik, husbilar, husvagnar och med ordentliga toaletter. Där kunde det också finnas turistinformation för hela Småland. De företag som redan finns etablerade kunde utvecklas och nya företag skulle kunna tillkomma.

Nu etableras ett tankställe för biogas i ett privat initiativ, vilket är fantastiskt bra, men att Hultsfreds kommun med sina lokalpolitiker inte förstår potentialen vid Målillarondellen, gör mig som kommuninvånare bedrövad.

Nej, någon satsning på att utveckla området vid Målillarondellen till en serviceinrättning som skulle gynna både den egna kommunen och grannkommunerna, tänker Hultsfreds kommun inte göra – man satsar hellre på en ny bassäng i Hagadal! Det går också att läsa i tidningen den 10 oktober.

Karta: Målilla