Fortsatt varmt under helgen

Någon enstaka lokal regnskur kan förekomma. Men enligt SMHI är det inte ens säkert att regnet träffar någon.

Det blir badväder även i helgen. Varmt och med bara svaga vindar.

Det blir badväder även i helgen. Varmt och med bara svaga vindar.

Foto: Monkey Business Images

Väder2018-06-02 06:00

Under hela helgen fortsätter det att vara soligt med temperaturer mellan 24–29 grader. Temperaturer på 30 grader får man i Västerviksområdet och i delar av Östergötland, med det ser inte ut att komma upp i dessa temperaturer i området runt Vimmerby och Hultsfred. Det meddelar meteorolog Sandra Andersson på SMHI.

Vid höga temperaturer kan det vara skönt med en svalkande vind. Den ser dock ut att lysa med sin frånvaro i helgen. Det blir mestadels svaga vindar. Men lite svalka kan vi ändå komma att få. Sandra Andersson berättar att en del stackmoln kan förekomma som skymmer solen för en stund, både under lördagen och söndagen.

Några stora, välbehövliga, regnmassor kan hon dock inte se i sin prognos.

– Nej, men man kan inte utesluta regnskurar.

Så det finns risk för regn? Eller chans till regn, kanske man ska säga?

– Ja, det handlar väl om chans till regn i det här sammanhanget. Men det rör sig i sådana fall om någon enstaka skur, väldigt lokalt, och det kommer inte att påverka den torka vi har. Detär inte ens säkert att regnskuren träffar någon, säger Sandra Andersson.

Nästa vecka fortsätter det torra och varma vädret, även om temperaturen ser ut att gå ner tillfälligt i början på veckan.

– Ja, den sänks några grader så att den värsta hettan dämpas något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!