Socialdemokraterna i länet väljer Andersson

Under tisdagskvällen fattades beslutet att distriktstyrelsen i Kalmar län väljer att nominera Magdalena Andersson till partiledare.

Magdalena Andersson är för närvarande finansminister.

Magdalena Andersson är för närvarande finansminister.

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Västervik2021-09-14 17:45

– Vi tycker att Magdalena är den som kan leda vårt parti på ett utmärkt sätt framöver. Vi har ett val att vinna 2022 och vi behöver ta oss an de utmaningar som finns för framtiden. Där kommer Magdalena Andersson att göra ett förträffligt arbete, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Och det verkar har funnits en bred samstämd syn på vem som skulle nomineras. Enligt ett pressmeddelande från distriktstyrelsen visade det sig att Andersson hade stort förtroende ute i Kalmar län.

Anders Henriksson pekar på Anderssons långa erfarenhet som ett av skälen till att man nu nominerat henne.

– Hon är en oerhört kompetent politiker med lång erfarenhet, dels som finansminister, men även utanför regeringen. Hon har ett bra ledarskap som behövs när vi ska peka ut vägen framåt, och ta oss an de utmaningar som Sverige står inför, säger han under tisdagskvällen.

Sedan tidigare har Andersson stöd av en majoritet av S-ombuden inför kongressen i november, i skrivande stund har ingen annan kandidat nominerats. Och som nästan är kutym när det kommer till de här processerna har Andersson ännu inte meddelat om hon står till förfogande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!