10-åriga Elvira ber Kronståhl om hjälp

När Elvira Eriksson fick veta att hennes klass på Överumsskolan snart kommer att splittras bestämde hon sig för att protestera. I oktober skickade hon ett brev till Tomas Kronståhl (S). - Jag trivs i den här miljön och jag vill inte skiljas från min klass, säger hon.

Elvira Eriksson vill inte skiljas från sin klass på Överumsskolan, och inte heller byta skola. Hon får medhåll av sina klasskamrater.

Elvira Eriksson vill inte skiljas från sin klass på Överumsskolan, och inte heller byta skola. Hon får medhåll av sina klasskamrater.

Foto:

Västervik2014-11-14 07:54


Elvira Eriksson är tio år och går i årskurs fyra på Överumsskolan. Om drygt två år, när Elvira Eriksson ska börja sjuan, kommer hennes klass att splittras.
- Det känns väldigt tråkigt. Vi har en väldigt trivsam och lugn klass, det är aldrig stimmigt som det kan vara i andra klasser.
Elvira Eriksson känner sig dessutom väldigt ledsen över att högstadieskolan i Överum snart läggs ner. När hon ska börja sjuan kommer hon, liksom alla andra högstadieelever i Överum, att börja på den nya högstadieskolan i Gamleby.
- Jag känner mig väldigt orolig och ledsen. Jag vet inte om klassen kommer att vara lika bra som den vi har nu, eller om den kommer att vara stimmig. Jag rädd att jag inte kommer att trivas i en skola med så många elever.

Kändes eländigt
I dag har Elvira Eriksson nära till skolan. När hon ska börja på den nya högstadieskolan i Gamleby kommer hon att behöva åka buss varje dag.
- Det känns jobbigt att behöva tänka på att hålla en tid, säger hon.
I oktober bestämde sig Elvira Eriksson för att skicka ett brev.
- Först tänkte jag skicka brevet till Stefan Löfven, men då sa mina föräldrar att det nog är bättre om jag skickar det till Thomas Kronståhl, så då gjorde jag det i stället.
I brevet berättar Elvira Eriksson hur hon känner och samtidigt ber hon Thomas Kronståhl om hjälp.
- Vi trivs så bra i min klass, vi är världens bästa klass! När jag fick veta att vi skulle splittras kändes allt eländigt, skriver hon bland annat i brevet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om