17-åring åtalas för grovt rån mot 7-Eleven

En tonåring åtalats misstänkt för grovt rån mot Shell 7 Elevens butik i Västervik.

Foto:

Västervik2018-04-21 18:20

Händelsen utspelade sig den 28 mars förra året då den åtalade inte fyllt 16 år. Två maskerade män gick in i butiken vid stängningstid och hotade en ensam anställd. Männen var beväpnade med knivar och ett pistolliknande föremål. De kom inte över några kontanter, däremot en större mängd cigaretter.

I efterhand har en man född 2001 gripits och igår lämnade chefsåklagare Åsa Adolfsson in en stämningsansökan mot mannen. Han anhölls den 22 augusti 2017 och häktades två dagar senare.

Enligt stämningsansökan ska 17-åringen tillsammans med den andra, hittills okända mannen, ha tvingat den anställda att öppna upp och släppa in dem i butiken. De tvingade sedan den anställda att ge dem cigaretter till ett sammanlagt värde av 58 000 kronor. Alltihop skedde under kniv- och vapenhot.

Grovt brott

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom rånet pågick under lång tid nattetid och genomfördes av två personer mot en ensam person.

- Gärningsmännen var maskerade och hotade målsäganden med både kniv och en revolverreplika som uppfattades som en riktig revolver. Under rånet gav gärningsmännen sken av att revolvern var laddad med riktiga patroner, står det i stämningsansökan.

Som bevisning finns ett antal vittnen som sett mannen i butiken strax före rånet. Detta kan även en övervakningsfilm intyga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om