19 träd ska fällas i Stadsparken

Stadsparkens träd har inventerats, och nu har resultatet kommit. 19 träd ska fällas under våren, med start i veckan.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Bänkt Olsson

Västervik2019-05-21 16:38

Det är företaget DW Trädservice som gjort inventeringen i Stadsparken och kommit fram till att 19 träd ska fällas och 105 träd beskäras. Totalt har parken 144 träd.

– När det gäller almarna i parken så är det tyvärr endast en tidsfråga innan almsjukan tar ut sin rätt och de blir farliga. Dessa träd har inte någon framtid, utan de kommer att släppa grenar och sedan dö. De blir då en fara för människor som rör sig i parken. Därför plockar vi ner tolv almar nu, säger Sofia Hjertqvist, landskapsarkitekt på Västerviks kommun, i ett pressmeddelande.

Förutom almarna ska en pil, en poppel, en vingnöt, en lönn och tre björkar fällas. Arbetet ska inledas under vecka 21, alltså innan söndag 26 maj.

– Träden som tas bort lämnar plats för annat att utvecklas i parken. Samhällsbyggnadsenheten håller på med ett projekt för hela stadsparken och i detta arbete ser vi över stråk, platser, belysning, växter med mera. Föryngring av trädbeståndet med nya träd ingår också i det här arbetet, säger Sofia Hjertqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!