24-åringen fick tolv års fängelse för mord

Tolv års fängelse blir domen för den 24-åriga man som mördade en 35-årig man på Breviksvägen i Västervik natten till den 19 december. Enligt tingsrätten angreps offret med totalt 16 knivhugg.

Döms till fängelse. I går föll domen för den 24-åriga man som suttit häktad, misstänkt för mordet på Breviksvägen i Västervik.

Döms till fängelse. I går föll domen för den 24-åriga man som suttit häktad, misstänkt för mordet på Breviksvägen i Västervik.

Foto:

Västervik2015-03-28 05:05


De båda männen kände varandra sedan tidigare. Efter en fest den 14 december anklagade 24-åringen sin flickvän för att ha varit otrogen med 35-åringen, och han tvingade henne tillfälligt att lämna deras gemensamma bostad. På mordkvällen den 18 december uppstod ett slagsmål mellan paret, som slutade med att kvinnan föll ner för en trappa. Någon ringde en taxi med avsikt att köra kvinnan till sjukhus, men hon ville inte åka dit. I stället styrdes taxin mot 35-åringens adress på Breviksvägen, eftersom kvinnan trodde att hon glömt sin handväska där.

Jagade och högg
I ett senare skede, när alla stod samlade utanför bostaden, lyfte 35-åringen en kniv som han riktade mot 24-åringen. 24-åringen lyckades blockera hugget och själv ta över vapnet. 24-åringen högg 35-åringen två, tre gånger med kniven mitt på kroppen varefter 35-åringen sprang därifrån. 24-åringen kom ifatt 35-åringen när han skulle klättra över ett staket och högg ytterligare några gånger, tills 35-åringen avled av sina skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om