25 anställda mister jobbet

25 personer mister jobbet efter att städföretaget Sodexo förlorat två stora upphandlingar i Västerviksområdet. Redan efter helgen minskas personalstyrkan från 41 till 16 anställda. - Tyvärr har vi en övertalighet, säger Fredric Karlsson, platschef.

Västervik2015-08-15 04:05


Sodexo utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Företaget erbjuder allt från reception, säkerhet och städning till måltidstjänster.
Förutom i Sverige har Sodexo verksamhet i Finland, Norge och Danmark. Företaget omsätter 7, 5 miljarder kronor och sysselsätter totalt 11 000 medarbetare.
Sodexo etablerade sig i Västervik för fem år sedan och är en av tre aktörer som sköter den kommunala städningen. Företaget har haft ett 40-tal anställda, men efter helgen minskas personalstyrkan och mer än hälften av företagets anställda får gå. Fredric Karlsson, platschef, förklarar bakgrunden till beslutet.
- Vi hade en upphandling i våras, där vi förlorade två av våra större områden i Västervik, säger han.
Ett av de områden som företaget gått miste om omfattade bland annat Västerviks Gymnasium och flera andra skolor i centralorten.
- Nu har vi i stort sett inga uppdrag kvar i Västervik, förutom ett avtal vi har med Bostadsbolaget, säger Fredric Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om