4,5 miljoner kronor till Campus

Campus Småland med verksamhet i Västervik, Vimmerby och Hultsfred blev en vinnare när regionen fördelade miljonbelopp till utvecklingsprojekt.

Campus Småland i Västervik.

Campus Småland i Västervik.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-03-08 20:18

Västerviks kommun får totalt 4,5 miljoner kronor till projektet Campus Småland 2.0. I projektet ska kommunen, tillsammans med Vimmerby och Hultsfred, skapa förutsättningar för fler utbildningsprogram, fler forskningsprojekt och en bättre matchning mellan arbetsmarknadens behov och utbildningar som erbjuds lokalt.

För Jerry Engström, chef på Campus Småland kom pengarna inte oväntat. De är en del i den stora satsning som Campus gör inför de kommande tre åren.

– Det är ett samarbetsprojekt mellan de tre kommunerna, regionen och sparbanksstiftelserna i Västervik och Vimmerby.

 Målet är högt satt: 15 nya utbildningsprogram på högskole- eller universitetsnivå till de tre kommunerna, 15 fristående kurser, 15 forskningsprojekt och 15 yrkeshögskoleprogram.

Skulle målen infrias är det en kraftig expansion mot i dag. Redan nu finns beslut taget om ytterligare en utbyggnad av Campus i Västervik. Det är en byggnad som redan byggts i några etapper de senaste åren.

Hittills har Högskolan Väst i Trollhättan varit en viktig samarbetspartner, men Jerry Engström säger att man har kontakt med fler lärosäten.

– Det finns fler. Det känns som att intresset har ökat från Linköpings Universitet.

Totalt fördelades 22 miljoner kronor till olika utvecklingsprojekt i länet när regionens utvecklingsnämnd hade sitt möte på fredagen. Allra mest fick Kalmar Science Park och Linnéuniversitetet. Totalt 7,5 miljoner kronor går till det gemensamma projektet E-hälsokluster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om