50 tjänster bort från barn och ungdom

Hårda besparingar väntar inom förskolans och skolans område de kommande åren. En majoritet i barn- och utbildningsnämnden har ställt sig bakom besparingar som bland annat innebär att personaltätheten minskar med cirka 50 tjänster.

Västervik2007-10-18 06:35

Det finns flera orsaker till att förvaltningen måste dra åt svångremmen. Löneökningarna är ett skäl. Men skatteutjämningen har också påverkat, liksom kosten, fakturahanteringen och volymförändringarna.
Ungefär 100 tjänster kommer att bantas bort, och av dem utgör ungefär hälften en minskning på grund av minskat antal barn i förskolan och grundskolan. Resten blir en minskad personaltäthet.
I förskoleklasserna, grundskolan och gymnasiet minskas antalet lärare med en halv tjänst per hundra elever, och i förskolan (dagis) blir det 0,3 barn fler per årsarbetare i personalen.
- Det är klart att det här är dramatiskt och svårt. Måluppfyllelse och personaltäthet kan hänga ihop, men det viktigaste är ändå hur personalen jobbar, säger Mats Hugosson (c), ordförande i nämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om