Actics nya anläggning tar form

Just nu byggs det för fullt på baksidan av simhallen. Det är Actic som mer än fyrdubblar sina ytor med nytt gym och en mängd rum för olika aktiviteter. Den nya anläggningen ska vara klar i februari-mars. I samband med nybyggnationen går också Actic ihop med Träningsverket.

Ullis O Garpenberg visar runt i Actics nya lokaler. I vår blir det färdigt.Foto: Åsa Thaberman

Ullis O Garpenberg visar runt i Actics nya lokaler. I vår blir det färdigt.Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2016-08-10 11:00

Actics gym vid simhallen står inför en stor förändring. Just nu reser man väggar och lägger grunden för det nya gymmet som ska stå färdigt i vår. Från en lokal på 200 kvadratmeter växer man nu till en stor och luftig lokal på 900 kvadratmeter och verksamheten kommer att utvecklas. Vår tidning stämmer träff med Ullis O Garpenberg som är chef för Actic, vi börjar intervjun med att krypa ut genom ett fönster för att nå de nya lokalerna.

– Här står vi nu i ena gruppträningsrummet, och där borta ska det bli en stor öppen träningssal. Det är svårt att föreställa sig nu, men det kommer bli så fint. Vi kommer att få det allra senaste inom styrketräning och kondition, ler hon.

Byggnadsarbetarna sågar upp stora block av frigolit som ligger på marken. Väggarna av betong reser sig höga, men det finns inget tak än. De nya utrymmena ser enorma ut, det kommer bli stora öppna ytor berättar Ullis O Garpenberg.

Nyheterna är många, det ska bli en stor sal för spinning och annan cykelträning, det blir ett rum där man kan ha funktionell träning och andra pass där man använder kroppen som verktyg och så ett stort gym med klassiska maskiner.Mellan den nya utbyggnaden och simhallen kommer man att lägga trätrall och skapa ett utrymme för utepass.

På baksidan av det nya gymmet, mot Bökensved bygger man också ett omklädningsrum för fotbollsspelarna som nu byter om i ishallen.

Träningsverket som nu finns vid Galleria Västerport lägger ner och kommer att gå ihop med Actic. Träningsverket har varit en ideell förening med människor som verkligen brinner för frågor som rör motion och hälsa, att det nu läggs ner är lite sorgligt säger Ullis O Garpenberg, men samtidigt ser hon ljust på framtiden och får möjlighet att anställa flera personer.

– Jag får ju hit instruktörer som jobbar med hjärtat, jag är jätteglad för det och jag känner dem alla så väl. Det kommer bli så toppen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om