Adrian Lundberg i fiskefinal

Fiskeintresserade Adrian Lundberg, tolv år, från Västervik har tagit sig ända fram till finalen i tävlingen Pike Hero, en fisketävling för barn och ungdomar i åldrarna tio till 15 år som visas på Youtube.

Adrian Lundberg har under våren och sommaren deltagit i en fisketävling för barn och ungdomar. Nu är han en av finalisterna. Om han blir den som vinner vet han först den 10 september. Foto: Lena Dahlberg

Adrian Lundberg har under våren och sommaren deltagit i en fisketävling för barn och ungdomar. Nu är han en av finalisterna. Om han blir den som vinner vet han först den 10 september. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-08-11 07:00

Det har inte varit helt lätt att hålla tyst, men nu får Adrian berätta att han är en av finalisterna i Pike Hero, en ny tävling med syfte att få fram nästa generation proffsfiskare.

– Det var först efter att det femte avsnittet släpptes som det blev officiellt att han gått till final, berättar Adrians pappa Jonas Lundberg.

En av 50 ungdomar

Fem av tio avsnitt har visats, resterande går att följa kommande lördagar. De första två avsnitten visade den uttagning som de sökande fick vara med om under Sportfiskemässan i Stockholm i mars, där 50 ungdomar skulle bli tolv.

– De fick presentera sig inför en jury, svara på frågor och utföra praktiska prov. Adrian fick välja fem beten som han skulle kunna fiska med under ett år, och sedan förklara varför han valde just dem, säger Jonas Lundberg.

Adrian klarade sig vidare till nästa uttagning, som bland annat bestod av skriftligt prov, längdkast och prickkast med kastspö samt båtkörning. Den skedde i början av juni vid Sibofjärden utanför Nyköping. 

Även här klarade sig Adrian Lundberg vidare, denna gång gick han till final, i team med Wictor Tysk, 15 år.

Bra gäddväder

I finalen gäller det helt enkelt att fiska bäst, längst och tyngst fiskar vinner. Det tionde och sista avsnittet visas på Sun City Predatorshow, som är en stor fiskemässa i Karlstad den 10 september.

– Då som först får alla, inklusive finalisterna, veta vilket team som vinner Pike Hero. De som vinner får var sin utrustad fiskebåt.

Hur känns det här då Adrian?

– Kul! Jag tror det gick bra, det var både soligt och mulet, och lite blåsigt. Ett riktigt gäddväder!

Kommande lördagar håller förstås föräldrarna Jonas och Caroline Lundberg tummarna lite extra hårt för att Adrian ska bli den som tar hem förstapriset i Pike Hero, tillsammans med Wictor Tysk.

– Ja, vi sitter bänkade och tycker förstås det är jättekul att han är med i tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om