Aldrig för sent att börja på ny kula

Det började med att Per-Inge Jonsson såg en annons om en restaurang som var till salu i Västervik. Han som bara lagat mat hemma bestämde sig att flytta från Finspång till Västervik och starta upp på ny kula, när han såg hur vacker det var här.

Harriet och Per-Inge Jonsson kommer att möta kunderna i sin nya matrörelse som öppnar i Gertrudsvik, den andra februari.

Harriet och Per-Inge Jonsson kommer att möta kunderna i sin nya matrörelse som öppnar i Gertrudsvik, den andra februari.

Foto:

Västervik2014-01-11 05:05


Per-Inge Jonsson har drivit en mekanisk verkstad i Finspång i 30 år.
Han har inte någon erfarenhet av att driva restaurang, men han har ett brinnande matintresse.
Nu har han redan skaffat sig en lägenhet i Västervik och den andra februari slår han upp portarna för sitt första egna matställe, "Bröd för dagen".
Han tar över lokalerna där "Två möjligheter" ligger idag, i Gertrudsvik.
- Jag ville göra någonting annat i livet innan jag blev för gammal. Matlagning har jag alltid tyckt om. Framförallt är jag duktig på att laga kött, säger han.

Café med lättare lunch
Till att börja med kommer det att vara ett café med lättare lunch.
- Först kommer det att vara ett café, med inriktning på smörgåsar och gott bröd, samt lättare luncher så som sallader, säger Per-Inge Jonsson.
Han har en förhoppning om att kunna utveckla verksamheten vad det lider och öppna en bistro till sommaren.
- Jag hoppas kunna ha öppet längre i sommar och servera både kött och fiskrätter under sommarkvällarna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om