Alliansen lovar fler satsningar

Nya pengar till tandvård och skola och till en handlingsplan för att komma tillrätta med mäns våld mot kvinnor. Det är några av delarna i alliansens vårproposition. Besked om infrastrukturen kommer i höst, då regeringen också berättar om hur det blir med pensionerna.

Västervik2008-04-16 06:15

Vid en presskonferens i Västervik i går framhöll företrädare för moderaterna, folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna vilka satsningar som har gjorts, och vilka som är på gång.
Ett av de områden som prioriteras är att göra det lättare för småföretagen.
- Nu går vi vidare med antikrångelarbetet, sa riksdagsledamoten Anders Åkesson (c) från Kalmar.
Han kritiserade samtidigt den förra regeringen för en rad underfinansierade planer.
- Till skillnad från den förra regeringen, så avser vi att finansiera de planer vi lägger.
Skolan ska få mer pengar till fortbildning av lärare. Inom ramen för "Lärarlyftet" avsätts 3,6 miljarder fram till år 2010, plus 900 miljoner till årskurserna ett, två och tre för att hjälpa elever som riskerar att inte nå målen. Bland annat görs en satsning på att lära dem läsa, skriva och räkna.
Hur mycket de enskilda kommunerna kommer att få av dessa pengar, är inte klart än.
Mats Hugosson (c), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Västerviks kommun, kan därför inte svara på om det kommer att väga upp de besparingar som ska genomföras i kommunens förskolor och skolor.
Genom att satsa mer på de yngre eleverna och på lärlingsutbildningar på gymnasiet, hoppas regeringen att alla elever ska få lättare att lyckas i skolan, så att IV (individuella programmet) på sikt inte behövs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om