Alliansens fyra fokus

För en tid sedan presenterade alliansen i landstinget sin valplattform inför höstens val. På måndagen var de i Västervik och presenterade fyra områden som de vill satsa på i just Västervik.

Henrik Yngvesson (m), Christer Jonsson (c), Gudrun Brunegård (kd), och Pierre Edström (fp) siktar på maktskifte i landstinget. Foto: Emil Elofsson.

Henrik Yngvesson (m), Christer Jonsson (c), Gudrun Brunegård (kd), och Pierre Edström (fp) siktar på maktskifte i landstinget. Foto: Emil Elofsson.

Foto:

Västervik2010-06-22 06:14

I Västervik finns länets andra fullvärdiga sjukhus med en oerhörd kompetens. Vi vill ge förutsättningar för att utveckla vissa områden i Västervik, det gynnar hela länet, sa landstingsstyrelsens vice ordförande Christer Jonsson (C).
Alliansen siktar på att ta tillbaka majoriteten vid höstens val. I valplattformen prioriteras fyra områden, rehabilitering och vården för barn, äldre och psykiskt sjuka.
? Utgångspunkten är att vi måste ta i fatt vissa områden där landstinget tappat fart den sista mandatperioden.
I plattformen finns också en vision för landstingsarbetet 4-8 år framåt.
? Ledorden är patienten före systemet, att lyssna på patienterna, det kommer säkert fler konkreta förslag vad vi vill göra närmare valet, men det är en mycket bra utgångspunkt när vi tar över den 1 november.
Det första området i Västervik som de borgerliga partierna vill satsa på är ett länscentrum för smärta och rehabilitering.
? Vi klarar inte av att uppfylla rehabiliteringsgarantin inom landstinget. Det sammantagna rehabsbehovet har missköts grovt. I Västervik finns sedan lång tid kunskap och kompetens inom bland annat smärtbehandling, därför är det naturligt att samordna ett länscentrum inom området just i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!