Allvarlig olycka på busstationen – man påkörd

En äldre man fick föras till sjukhus efter en trafikolycka i centrala Västervik på torsdagsförmiddagen. På fredagsmorgonen meddelar regionen att han kommer flyttas till Linköping för fortsatt vård.

En äldre man blev påkörd av en buss vid Resecentrum i Västervik på torsdagen.

En äldre man blev påkörd av en buss vid Resecentrum i Västervik på torsdagen.

Foto: Caroline Petersson

Västervik2023-08-17 14:01

Det var vid 10:50-tiden som mannen skulle korsa en av bussfilerna, och missade att en buss var på väg in. Chauffören upptäckte fotgängaren för alltför sent och kollisionen var ett faktum.

Fotgängaren, som är i 75-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhuset. På eftermiddagen uppger Region Kalmar län att han vårdas på intensiven, och att läget är allvarligt.

På fredagsmorgonen meddelar region Kalmar läns pressekreterare Rolf Asmundsson att mannens skador är fortsatt allvarliga, dock inte livshotande. Han kommer att flyttas till Universitetssjukhuset i Linköping för fortsatt vård.

På fredagsförmiddagen bekräftar Ulf Gollungberg på Västervikspolisen att busschauffören är skäligen misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, alltså den lägre misstankegraden.

I närheten av olycksplatsen finns ett övergångsställe. Spelar det roll för brottsmisstanken om krocken skedde där, eller vid sidan om?

– Man kan bli dömd ändå, men det är mer troligt om det sker på ett övergångsställe. Det beror på omständigheterna, om personen i fråga gått ut, sprungit ut, var förarens sikt skymd, och så vidare, säger Gollungberg. 

Räddningstjänst larmades ut till olyckan vid busstationen i Västervik.
Räddningstjänst larmades ut till olyckan vid busstationen i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!