På sin arbetsplats fungerar Anki som arbetsledare för ett 30-tal personer som kommer från Samhall, som Totebo AB startade ett samarbete med på 1990-talet.
- Jag är glad för deras skull, att de kan ha ett bra arbete här. Alla är mycket tillgivna, men precis som alla andra kan man ha en "dålig dag". Då kan det hjälpa med en pratstund, en klapp på ryggen eller att byta arbetsmoment. Sedan har vi också en truckförare som alltid är glad, bara det kan hjälpa om man inte är på topp en dag, säger Anki.
Nominerad
Nu har alltså Anki blivit utsedda som en av finalisterna till årets Visa vägen-pris, detta av över 100 nomineringar från hela landet. Anki är en av tre utvalda bland eldsjälarna som arbetar med Samhall-personal.
Samhall delar varje år ut två utmärkelser, en vardera till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året gjort mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.
Kriterierna är bland annat nytänkande och att satsningen ska vara utvecklande för både företag och individ.
- Jag tror det är Christer i Kalmar och Tom i Vimmerby som föreslog mitt namn. Visst är det roligt att bli sedd och uppskattad av någon med insyn. Intresset att hjälpa och vårda andra människor har jag haft hela livet, säger Anki.
Anki en av Sveriges tre eldsjälar
Anki Karlsson har arbetat på Totebo AB i 16 år och under de senaste åren också varit ansvarig för Samhallspersonalen som arbetar där.Nu är hon en av tre utvalda som kan få Visa-vägen-priset, där tre utvalda eldsjälar skall uppmärksammas på en gala i Stockholm nu i november.
Anki Karlsson är glad över nomineringen, men ännu mer över att den anställda Samhallpersonalen trivs och mår bra på sin arbetsplats.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!