Anki vårtalar i Valborg

När Anki Nilsson tackade ja till jobbet som vd för Västervik Framåt AB för snart ett år sedan såg bolaget inte riktigt ut som det gör idag. Från fem anställda till femton. Från inriktningen att stödja och utveckla handel och näringsliv, till att även innefatta turism och marknadsföring av varumärket Västervik.

Anki Nilsson är aktuell som vårtalare under Valborgsmässofirandet på Kulbacken i Västervik.

Anki Nilsson är aktuell som vårtalare under Valborgsmässofirandet på Kulbacken i Västervik.

Foto:

Västervik2014-04-19 04:05


Anki Nilsson bor i en villa precis intill Gamlebyviken. Många passerar på den gång- och cykelväg som går längs med vattnet. En vacker vy och en anledning så god som någon att bo och verka i en stad som Västervik.
- För många år sedan valde jag mellan Västervik och Linköping när det gällde ett jobb. Då blev det den större staden, men nu känns det helt rätt att bo i Västervik. Nära till allt, skärgården precis utanför och ett roligt arbete som verkligen utmanar.

Maskin och VVS
Anki Nilsson föddes i Härjedalen men flyttade till Västervik i tolvårsåldern. Föräldrarna hade haft sommarboende i Västervik och bestämde sig för att flytta till sin sommarstad permanent istället.
- Det gick jättebra, jag kom in i gemenskapen direkt, mycket tack vare seglingen som jag engagerade mig i.
Efter studenten från teknisk linje utbildade hon sig till maskin- och VVS-ingenjör på Västerås högskola.
- När jag var 21 år fick jag jobb i Linköping, men det var ett ganska ensamt arbete och inte riktigt min grej så jag läste ekonomi och marknadsföring eftersom jag hade som mål att hitta ett intressant arbete inom marknad och försäljning.
1994 gick flytten till Stockholm och Anki Nilsson jobbade inom bland annat ABB och Vattenfall med försäljning och produktinformation.
- Att arbeta inom olika mansdominerade branscher har aldrig varit något problem. Snarare tvärtom - bara roligt och inspirerande.

Bytte inriktning
När sedan Trivselhus sökte säljare passade Anki Nilsson på att byta inriktning.
- Att sälja hus kändes som en fantastiskt rolig produkt. Roligare än värme och ventilation. När Trivselhus sedan skulle öppna kontor i Västervik blev jag tillfrågad. Jag och familjen trivdes egentligen bra i Tyresö men var samtidigt lite trötta på Stockholm. Vi ville att barnen skulle växa upp i en lugnare miljö.
2008 flyttade familjen in i sitt eget nya Trivselhus. Anki Nilsson blev senare också utbildningsansvarig för alla Trivselhus säljare i Sverige.
- När Västervik Framåt AB, VFAB, sökte en ny vd kändes det som en chans att få jobba med ledarskap på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om