Äntligen får Odensvibor fiber

Närmare tre års väntan är över. Snart kan de första Odensviborna ansluta sig till fibernätet, och nyttja internet med hög hastighet. Inom kort sätts det cirka tolv mil långa fibernätet i drift.

Västervik2015-01-22 08:04

Enligt Regionförbundet i Kalmar län kommer cirka 170 fastigheter med 246 anslutningar att vara anslutna till en början. Det är både företag och privatpersoner.
Redan 2012 framförde Odensviborna att de ville ha fiber draget till sina fastigheter. Man skapade då en förening, Odensvi Fiber Ekonomisk förening, som skulle arbeta för att göra det hela möjligt. Nästan tre år har gått och snart är väntan över. Det meddelade regionförbundet i ett pressmeddelande i går.
- Vi vill att landsbygden ska vara levande. En trygg bredbandsuppkoppling ger människor förutsättningar till att leva och bedriva verksamhet på landsbygden, det är ett av regionförbundets mål, säger Håkan Brynielsson, regiondirektör i Kalmar län.

Svetsning nästa vecka
Ingela Svensson som är sekreterare i Odensvi Fiber Ekonomisk förening, säger att arbetet har gått över förväntan.
- Vi är positivt överraskade över att det har flytit på så pass bra, säger hon.
Hon berättar att all fiber är färdigblåst, och svetsningen är beställd.
- Vi har anlitat en firma som ska göra svetsningen nästa vecka. Nu hoppas vi på en fortsatt mild vinter, för det går inte svetsa när det är för kallt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om