Äntligen öppnade generationsparken!

Efter en tids försening invigdes äntligen Stadsparkens nya lekpark i lördags. Det var fullproppat med människor ur alla generationer som kommit för att prova den nya lekparken, få ballonger, äta bullar och lyssna på ”busik”

Den nya rutschbanan var väldigt snabb fick Tomas Kronstål erfara.

Den nya rutschbanan var väldigt snabb fick Tomas Kronstål erfara.

Foto:

Västervik2017-10-16 10:00
En blek höstsol tittade fram över folkmassan som samlats i Stadsparken för att få vara med om invigningen av den nya lekparken. Kommunalrådet Tomas Kronstål (s), var nöjd över att få inviga kommunens finaste lekplats. Han berättade att kommunen även börjar gå igenom andra nedgångna lekplatser.

– Det här får väl vara diamanten i smycket, sa han i ett kort invigningstal.

Lekplatsen har markytor i olika färger, en del ska symbolisera Västerviks skärgård, men kobbar och skär mot en blå botten. Här finns många roliga lekredskap, en stor klätterställning med rep och flera roliga gungor och snurranordningar.

Bygg ett café

Tanken är att lekplatsen ska vara en generationspark, en plats för alla åldrar. Många pensionärer tar med sig sina barnbarn för att leka i stadsparken och redan nu har det kommit förslag på ytterligare förbättringar.

-Vi har fått förslag på att det skulle finnas ett café här och en toalett, sa Tomas Kronstål i sitt tal och fortsatte att efterlysa förslag på förbättringar.

Efter talet var det dags för att klippa bandet, beläget högst upp i den största rutschbanan. Kommunalrådet klippte bandet och åkte sedan i en väldig fart nedför banan tillsammans med barnen. Parken var officiellt invigd och då delades det ut bullar och ballonger till alla som ville ha. Det bjöds också på sång och dans. Det var roligt i parken, men väldigt trångt, så det var svårt för barnen att prova alla attraktioner.

– Vi äter nog våra bullar och sen kommer vi hit och leker en annan dag när det har lugnat ner sig, sa en pappa.

Många fina lekdagar kan barnen i Västervik se fram emot.

Många barn ville vara med när Tomas Kronstål invigde den nya generationsparken. Foto: Åsa Thaberman
Många barn ville vara med när Tomas Kronstål invigde den nya generationsparken. Foto: Åsa Thaberman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om