Arbetsförmedlingen anställde fel - tvingas ge jobbet till en annan

Arbetsförmedlingen valde fel sökande till jobbet. Nu tvingas förmedlingen att häva anställningen som gjordes i maj och ge jobbet till en annan sökande.

Foto: Arkivfoto: Ellinor Harrysson

Västervik2017-12-13 12:26
Det framgår av ett beslut i statens överklagandenämnd dit en sökande som inte fick jobbet på arbetsförmedlingen I Västervik har vänt sig.
I maj i år anställde arbetsförmedlingen I Västervik två personer som arbetsförmedlare.
En annan sökande som inte fick något av jobben var inte nöjd med förmedlingen beslut och överklagade detsamma.
Den sökande hänvisar bland annat till 30-årås erfarenhet som just arbetsförmedlare och att kompetensen är en god grund för att kunna utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.
Enligt nämndens beslut har arbetsförmedlingen yttrat sig och anför att det efter anställningsintervjun gjordes en bedömning att den sökande inte lever upp till kompetenskraven i annonsen för jobbet, medan de båda andra skulle vara mer lämpliga för tjänsten, enligt arbetsgivarens bedömning.
Den uppfattningen delar inte statens överklagandenämnd. I beslutet anser man att den sökandes långa och mer relevanta arbetslivserfarenhet innebär att den sökande ska anses som skickligare för jobbet än en av de två som först fick anställning.
Därför undanröjer nämnden den anställningen och uppmanar arbetsförmedlingen i Västervik att erbjuda tjänsten till den som tidigare ratats.
Samtliga tre berörda är kvinnor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om