Arbetsförmedlingen i tillfälliga lokaler

Sedan en månad huserar Arbetsförmedlingen i Atriogården. Det är en tillfällig flytt då de vanliga lokalerna byggs om för att vara mer säkra och tillgängliga för både de anställda och kunderna. I december ska de gamla lokalerna vara färdiga.

Arbetsförmedlingen ligger nu i Atriumgårdens lokaler. Foto:Åsa Thaberman

Arbetsförmedlingen ligger nu i Atriumgårdens lokaler. Foto:Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-07-22 07:30

Ann-Brith Sköld tar emot i dörren till Arbetsförmedlingens nya, tillfälliga lokaler i Atriogården. Utanför finns det står det ett antal provisoriska skyltar, men de nya lokalerna ligger i andra änden på stan, så det kan vara svårt att hitta.

– Det är inte alla som hittar hit, säger hon.

I ungefär ett halvår ska Arbetsförmedlingen vara instuvade här, medan de ordinarie lokalerna byggs om. Det finns sådant som behövde förbättras främst vad det gäller säkerhet och tillgänglighet i de gamla lokalerna vid Båtsmansgatan.

Säkrare lokaler

– Det har inte hänt något här, men det har varit en del incidenter i andra delar av landet. Människor som känner sig trängda och låtit sin frustration gå ut över de anställda. Nu kommer kunderna ha egna områden och besökarna egna. Vi gör också lokalerna mer tillgängliga för rörelsehindrade, de har inte varit godkända förut.

På arbetsförmedlingen arbetar omkring 50 personer, det är inte helt lätt att flytta en så stor arbetsplats, men det har gått smidigare än man hoppats. Visserligen är det lite provisoriskt och det saknas gardiner. Det nya väntrummet är litet och vissa dagar, speciellt måndagar i början på månaden kommer många. Nu har man försökt med arbetsförmedlare som "minglar" i väntrummet för att hjälpa folk med enkla ärenden till rätta.

Arbetsförmedlarna är nu separerade från väntrummet, en kund i taget släpps in.

– Det är mycket lugnare här, säger arbetsförmedlaren Besmir Duraku, förut kunde det stå en klunga med människor och vänta, alla ville ha hjälp samtidigt.

Större yta

I december går flytten tillbaka till de renoverade lokalerna, då har golvytan utökats genom att man gjort ett halvt våningsplan till. Det gör att rummen nu kan ha laglig storlek och att det blir lugnare för de anställda och kunderna.

På Västerviks Arbetsförmedling finns i nuläget cirka 2 300 personer inskrivna, men många av dem har någon form av anställning eller med lönestöd och är alltså inte öppet arbetslösa.

På Båtsmansgatan är skyltarna övertäckta, i december är renoveringen klar.
På Båtsmansgatan är skyltarna övertäckta, i december är renoveringen klar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om