Runt om i Västerviks kommun hade gårdsbutiker, producenter och hantverkare öppet under lördagen och söndagen. Evenemanget Smaka på Tjust, som har till uppgift att engagera hela bygdens företagare, föreningar och organisationer inom hantverk, kultur och livsmedel, har blivit ett populärt inslag när det drar sig mot höst.
På den ekologiska gården Solliden, två mål från Gamleby, gick det att se Anders Nilssons utegrisar, får, höns och kaniner.
De hade även försäljning av gårdens fläskkött, sharkprodukter och grönsöker från deras odlingar.
Årlig upptäcktsresa
Om ett år firar den omtyckta kultur- och skördefesten Smaka på Tjust tioårsjubileum.Den nionde upplagan avverkades i helgen och många tog sig en lokal upptäcktsresa.- Besökarna är ute efter en upplevelseresa och upptäcka vad det finns att göra i kommunen, säger Anders Nilsson på Sollidens gårdsprodukter.
Arvid och Nora Stark ägnade tid åt Anders Nilssons utegrisar på gården Solliden, två mil utanför Gamleby, under Smaka på Tjust.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!