För Västervikspubliken kanske det paret är mest är kända för sin medverkan i två nyårsrevyer, men de har även uppträtt på restaurangen Guldkant, i Gamleby folkpark och vid flera upplagor av Sparbanksdagen.
Jerry Segerberg är född och uppvuxen i Västervik, men flyttade härifrån efter gymnasiet. LinaMaria Bengtsson är från Hässleholm i Skåne, men har bott i Malmö i många år. Paret träffades när de båda jobbade som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld 2011.
– Jag spelade Emil i Lönnebergas mamma och Lina, och Jerry spelade nästan alla roller som fanns, berättar LinaMaria Bengtsson.
– Ja, i alla fall en tredjedel av parkens roller.
Låter som många repliker att lära sig...
– Jo, det var ofta en stress och en anspänning, men när man väl står där på scenen täcker alla skådespelare upp för varandra, säger Jerry Segerberg.
Efter att de båda varit anställda och frilansat i olika sammanhang under några år, LinaMaria i musikalvärlden och Jerry med barnteater, startade de eget tillsammans – Teater Trassel. Det turnerar land och rike runt med föreställningar riktade mot både barn och vuxna, inte sällan med swingmusiken som tema.
– Mycket har rört sig kring 20-, 30-, och 40-talet. Vi har också samarbetat med cirkusartister och uppträtt med julshower. Varför ska man begränsa sig, säger LinaMaria och skrattar.
Inför att "det glada 20-talet" faktiskt skulle inträda igen hade de planerat föreställningar på just detta temat. Men så slog pandemin till, och alla bokningar ställdes in. Nu när de äntligen kan starta om sitt artistliv blir det återigen 20-talet som får stå i fokus, fast med lite annan vinkel. "Det djefla tjugetalet – nån slags varieté" är namnet på föreställningen som paret tillsammans med riksspelmanen Erik Ask-Upmark sätter upp på Bryggaren nästa vecka. Den handlar om tre arbetslösa estradörer som försöker bearbeta sin besvikelse över hur tjugotalet började.
Publiken kan räkna med alltifrån cirkustricks till färgsprakande sång- och dansnummer, och en nära kontakt mellan publik och ensemble.
– Vi kommer inte dra upp någon på scenen, men de kommer att få sjunga med vid några tillfällen och ta lite danssteg i sina stolar, säger Jerry Segerberg.
Till vardags bor paret en timme utanför Malmö vid en gammal skola som de håller på att renovera. De har hund, katt, får och ankor, och har även börjat odla. I det gamla skolhuset bjuder de in till såväl konstutställningar som egna föreställningar på sin egen "hemmascen". Under det senaste åren har de även gett föreställningar utomhus, så kallade teatervandringar.
– På det sättet kan man ta ut familjer i skog och mark och ge dem en natur- och kulturupplevelse. Det uppstod under premisserna för covid-19, utan pandemin hade vi inte dragit i gång det, säger LinaMaria.
Hur fungerar det att driva företag och jobba ihop när man även är ett par privat?
– Det fungerar bra. Man får separera på privatliv och arbetsliv så gott det går. Vi började ju också som kollegor så vi vet inget annat, säger LinaMaria.
– Det svåra är väl schemaläggningen, över huvud taget som egenföretagare. Det hade varit skönt ibland om någon kunde bestämma veckans schema, att nu är det kontorsarbete, och nu är det potatisen som ska tas in. Vi har ju även en hel del samarbeten med andra, säger Jerry.
Föreställningen på Bryggaren spelas den 20 oktober.