Åtalad för mordbrand

- Det var ett rop på hjälp. Jag behöver vård efter att ha knarkat sedan jag var 13 år... Så förklarade en 30-årig kvinna anledningen till att hon gjort sig skyldig till mordbrand under en familjeplacering i Hallingeberg i Västervik kommun den 8 februari i år.

Västervik2007-03-01 07:16

Vid rättegången framkom att hade inte andra personer funnits i fastigheten hade den troligen brunnit ner till grunden.
Den tilltalade 30-åriga kvinnan är hemmahörande i Sundbyberg och har missbrukat narkotika sedan hon var 13 år. Främst heroin. Det var genom Danderyds sjukhus som det beslutades att kvinnan skulle familjeplaceras i norra Kalmar län, för avgiftning och för att komma bort från missbrukskretsen.
Kvinnan vägrade dock till en början men kördes mot sin vilja till ett familjehem i Västerviks kommun. Ett hem som hon efter ett inledande besök till slut accepterade.
- Men hade myndigheterna inte tvingat mig hade jag säkerligen inte suttit här nu, sa kvinnan i rätten.
När hon anlände till familjeplaceringen var hon i ett mycket dåligt skick. Det vittnade inte minst kvinnan hon skulle familjeplaceras hos om.
- Hon var i dåligt skick efter flera år som heorinmissbrukare. Hon var trotsig men inte direkt aggressiv, sa kvinnan.
Och det hela spårade ur redan efter en dag. Den tilltalade, en styvdotter och kvinnan hade suttit och pratat vid köksbordet då den tilltalade lämnade köket och gick upp till sitt rum på övre våningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om