Auktion i Båtsmansgränd

En äkta bondauktion mitt inne i stan bjöds det på i torsdags. Det vimlade av nyfikna människor som var sugna på att göra fynd. Och många fynd blev det, priserna var väldigt låga.

Diana Johansson var nöjd med fyndlådan hon ropade in.

Diana Johansson var nöjd med fyndlådan hon ropade in.

Foto:

Västervik2016-08-05 15:00

– Och 50 hade vi där och 50 där och ger du mej en tjuga till där, nehe, 50 och inget mer och bort.

Auktionisten Per Gynnerfelt får visa vad han går för vid torsdagens auktion i Båtsmanssgränd. En ganska stor publik har samlats mellan de små stugorna för att kanske göra ett fynd på en av sommarens auktioner. Under ett tält står brickor med glas, påsar med gamla broderade lakan, vägglampor och gamla allmogeföremål. Det är snabba ryck, föremålen ropas ut i en jämn ström, man får vara med på noterna om man ska få det man vill ha.

Buden är låga, en del börjar på 30 kronor och blir sedan inte högre.

Kristina Ohlsson från Lund står i skuggan av en av stugorna och bevakar auktionen, men hon har inte köpt nåt än.Hon är på semester i Västervik och tycker att det är kul med auktioner.

– Det är bra priser här, man kan nog göra fynd tror hon.

Positivt överraskad

En som har gjort ett fynd är Diana Johansson. Hon är på auktionen med hela släkten, barn och barnbarn. För 30 kronor har hon fått en fyndlåda som innehåller en liten grill, en blomsterurna, ett gammalt stop och några blomlådor.

– Just lådorna är väldigt kul, man blir positivt överraskad, jag är jättenöjd med den här, säger hon. Hon väntar på en liten vit barnstol som står framme vi podiet.

– Den ska jag köpa till mina barnbarn.

Det är mycket folk i rörelse, några sitter och väntar på den där speciella grejen de vill ha, andra går förbi, några rotar i fyndlådorna och några tar en kopp kaffe i solen. Det är ett äkta folknöje helt enkelt.

Kjell Sandström från Sollentuna betraktar nöjt en fin gammal lykta han har köpt. Han hade lagt märke till den och tänkt bjuda på den, men så hamnade den plötsligt i en fyndlåda.

– Jag hade tänkt bjuda mycket mer, men nu fick jag den för 30 kronor, lådan med de andra grejerna lämnar jag kvar säger han. En stor vattenkanna i zink har han också ropat in, men den blev lite dyrare.

Kjell Sandström är på genomresa och väldigt nöjd med sin visit i Västervik.

– Skriv att Västervik är en jättetrevlig stad säger han.

Okej då, det är lätt att hålla med. Solen skiner över de små båtsmansstugorna, det vimlar av folk i gränden, en lätt doft av kaffe sprider sig från caféet och stockrosorna har nyss slagit ut.

Auktionen i Båtsmanssgränd var välbesökt, men priserna låga.Foto: Åsa Thaberman
Auktionen i Båtsmanssgränd var välbesökt, men priserna låga.Foto: Åsa Thaberman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om